Σελίδες

13.1.10

ΨΩΜΊ

Κάθε μέρα αγοράζω 1 κιλό, και το τρώω σχεδόν μόνος μου, από συγκεκριμένο φούρνο το τελευταίο 2μηνο, σχετικά μακρυά από το σπίτι μου.
Παλιότερα το αγόραζα από την γειτονιά μου, αλλά το θεώρησα άνοστο και την άλλη μέρα ήταν τελείως ξερό, σαν μπαγιάτικο, έτσι το έκοψα......

Σήμερα έπιασα κουβέντα με την φουρνάρισσα και αφού τις “το παίνεψα” όχι άδικα, πράγματι είναι το καλύτερο από πολλούς φούρνους που έχω δοκιμάσει, το άρωμά και η γεύση του σου θυμίζουν ....ψωμί, ενώ και μετά από 3-4 μέρες εξακολουθεί να είναι , σχεδόν , σαν φρέσκο.
Την ρώτησα που οφείλετε η διαφορά;

Η απάντησή της ήταν ότι οφείλεται στο αλεύρι, το δικό της είναι ελληνικό και το προμηθεύεται από πολλούς μικρούς μύλους .....
Και οι άλλοι; ρώτησα.
Εισαγόμενο από Πακιστάν , Ινδία, Αμερική, και από όπου βάζει ο νους σου, μου είπε.
Για να συμπληρώσει : Δεν ξέρω πόσο θα μπορώ ακόμη να το φτιάχνω έτσι γιατί η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη........

Εύχομαι η φουρνάρισσα μου να είναι καλά και το 2010.......

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μου αρέσει πολύ το ψωμί, γιατί δεν μας λέτε που είναι, μήπως μένουμε κοντά να πάμε και εμείς;
Πρεσβύωψ

αθεόφοβος είπε...

Είσαι τυχερός γιατί ο φούρνος στην περιοχή μου μου έφτιαχνε το καλύτερο ψωμί έκλεισε γιατί ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε από 4500 ευρώ που έδιναν να του δίνουν 6000!
Εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο το κατάστημα έχει μείνει ξενοίκιαστο και κάθε φορά που περνάω απ΄ έξω λέω με χαιρεκακια :καλά να πάθεις κερατά!

glam είπε...

@ Πρεσβύωψ: Στην Αθήνα επί της Ι. Δροσοπούλου είναι, αλλά αύριο θα δω τον αριθμό και θα τον γράψω,,,

@ αθεόφοβε: Το ξέρω....και γι' αυτό έγινε και η ευχή!
(Από τις λίγες που έχω διατυπώσει εγγράφως....)
Για το άλλο, και γω μαζί σου “καλά να πάθει”. :)

glam είπε...

Διεύθυνση, Ι. Δροσοπούλου 180 Αθήνα
Ιδιαίτερη προτίμηση: Με ζυμάρι....

Περιμένω εντυπώσεις....