20.1.10

Κυβέρνηση Γ. Α.Παπανδρέου: Θα μας "τελειώσει" γρήγορα.......

"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται"
Και το "πρωινό" (οι 100 πρώτες μέρες ντε...) της νέας κυβέρνησης τίποτα το ενθαρρυντικό δεν προαιωνίζει για το μέλλον...

Αρχίζοντας τα "γκελ" με το καλημέρα (βλέπε "χρύσωμα" λιμενεργατών για να λύσουν την απεργία) τώρα που αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα, (δλδ "αγρότες" αλλά και πολλοί άλλοι που περιμένουν έτοιμοι στην "γωνία") ετούτοι θα "χάσουν", φοβάμαι, την "μπάλα" πιο γρήγορα ακόμη και από τους προηγούμενους, αν είναι δυνατόν.......;

Βάζω, ευχαρίστως, στοίχημα, με όποιον αμφιβάλει, ότι σε 6 μήνες τα ποσοστά της κυβέρνησης θα μοιάζουν με την σημερινή εικόνα του χρηματιστηρίου, πτώση και πάλι πτώση, παρεμπιπτόντως, εικόνα καθόλου τυχαία ......

Βάλε από την μία....
Με το "καλημέρα" σε εκβιάζουν 300 άτομα (λιμενεργάτες) και συ υποκύπτεις, δεν θέλει και πολύ μυαλό ότι σε λίγο θα "βγουν" 3000 (αγρότες) και θα κάνουν το ίδιο, και εσύ "το συζητάς" μαζί τους!! (λες και έχεις λεφτά για ξόδεμα) φυσικό είναι να έπεται συνέχεια..... ( από εκατοντάδες άλλες συντεχνίες όπως πχ καθηγητές, εκεί κοντά στις πανελλήνιες κλπ κλπ ...)

Βάλε από την άλλη τα χάλια της οικονομίας, τους νέους φόρους (ποτά, τσιγάρα, κλπ και κυρίως τα χαζά "τέλη" αυτοκινήτου , που "πόνεσαν" ιδιαιτέρως!!), σύντομα όλοι θα έχουν σοβαρούς λόγους να σε βρίζουν.

Τέλος, η σημερινή κυβέρνηση παραβιάζει έναν βασικό κανόνα της διοίκησης, όπως διατυπώθηκε από τον μεγάλο Μακιαβέλι στο " Ο ΗΓΕΜΌΝΑΣ":

"...Οι "αδικίες" ( βλέπε "φορολογίες" ) πρέπει να γίνονται όλες μαζί, έτσι ώστε κρατώντας λιγότερο, να ενοχλούν λιγότερο, και τα "ευεργετήματα" πρέπει να γίνονται σιγά - σιγά, για να διαρκεί περισσότερο η γεύση τους..."

5 σχόλια:

Foris Mouratidis είπε...

Μια απο τα ιδια.Ολα τριγυρω αλαζουνε κι ολα τα ιδια μενουν.

Locus Publicus είπε...

Οι καινούργιοι τουρίστες, άλλοι σοσιαλιστικά κατακάθια άλλων εποχών, αλλοι παιδιά των λουλουδιών, άλλοι απλοί Φιλελληνες, περαστικοί ποδηλάτες και χομπίστες της πολιτικής, θα κλείσουν την ιστορική αυλαία του δράματος που περιμένει την ολοκλήρωσή του. Μετα το show των αυτοσχεδιασμών, ο αριστερός τους ουρανός θα τους πλακώσει σκορπώντας τα "κεκτημένα" σε ιρλανδικούς ορίζοντες. Θα είναι το τέλος μιας πορείας που ξεκίνησε πρίν πολλά χρόνια, όταν η καινούργια οντότητα "λαός" έγινε ο μόνος θεσμός.

glam είπε...

Fori: Ακριβώς.....και μετά θα έχει σειρά ο Σαμαράς, και πάει λέγοντας.....Locus: Είχες απόλυτο δίκαιο εδώ
Παρακολούθησα πρόσφατα δύο εκπομπές, σχετικές με το έλλειμμα, με όλους τους νυν και τέως "πρωταγωνιστές" των οικονομικών επιτελείων, και το συμπέρασμα που κατέληξα είναι ότι ΌΛΟΙ λένε ψέματα, κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική κατάσταση....

Το καλύτερο!
Στην μια εκπομπή, ο διευθυντής της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, εντόπισε λάθος σε ένα (από τα πολλά) νούμερα, συγκεκριμένα:
Η Ελλ. Εθνική στατιστική υπηρεσία είχε εγγράψει ένα ποσό των 45 εκ. ευρώ, ως έξοδα για τόκους δανείων, και αυτό το ποσό "πήγε" για ενημέρωση στην ΕΕ, ενώ το Υπ. Οικονομικών, είχε εγγράψει 495 εκ. ευρώ στον αντίστοιχο κωδικό.
Όταν ρωτήθηκαν για την διαφορά, η απάντηση ήταν " ....ξέρετε η ενημέρωση της στατιστικής υπηρεσίας έγινε τηλεφωνικά!! και πιθανόν να άκουσαν λάθος"!!!!!!

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.......

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφα και ιδανικά είναι όλα, όταν ο καθένας από εμάς βγάζει από πάνω του κάθε μερίδιο ευθύνης !!! Για όλα φταίνε οι άλλοι . Μου θυμίζει την παιδική ιστορία: ποιός έσπασε το βάζω Κωστάκη; Η γάτα , όχι εγώ!!!.
Τι μπορεί να κάνει ο κάθε Παπανδρέου κύριοι , όταν το επίσημο άθλημα των Ελλήνων είναι η φοροδιαφυγή; Κάθε Ελληνας πρώτα μαθαίνει να φοροδιαφεύγει και μετά να βγάζει το μεροκάματο.
Ισως πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως το κράτος δεν είναι η εκάστοτε κυβέρνηση , αλλά εμείς . Ολοι εμείς οι πολίτες . Εμείς λοιπόν κλέβουμε καθημερινά την δεξιά μας τσέπη και τα βάζουμε στην αριστερή. Η κάθε κυβέρνηση τι επιδιώκει (τυπικά) ; Να διαχειριστεί τον εθνικό μας πλούτο.
Το πρόβλημα εμφανίζετε όταν οι μηχανισμοί παρουσιάζουν τριγμούς και χρειάζονται λάδωμα .Γιατί; για δυο λόγους : χαμηλοί μισθοί σε σχέση με το ακριβό κόστος ζωής ,σε μια Ελλάδα της Ευρώπης , για την οποία δεν ήταν έτοιμη και φυσικά το κλίμα μας . οσο και να ακούγετε τρελό το καταπληκτικό αυτό κλίμα της Ελλάδας μας , ευθύνετε σε μεγάλο ποσοστό για το μπάχαλο του κράτους . Παρατηρήστε πως οι περισσότερες βόρειες και ψυχρές χώρες έχουν την καλύτερη οργάνωση .Αν δεν ήταν οργανωμένες δεν θα κατάφερναν να επιβιώσουν στους δρυμίτατους χειμώνες τους . Εν αντιθέσει η Ελλαδίτσα μας , ενδύκνειτε για βόλτα , χαβαλέ , ντόλτσε βίτα και φιλοσοφίες (σαν την παρούσα). Με λίγα λόγια για όλα φταίει ο καλός μας ο καιρός!!! Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το σύνδρομο της τουρκοκρατίας που μας βαραίνει τόσο χρόνια , μπορούμε να καταλάβουμε την αιτία του κακού.
Η λύση ; Να αναλάβουμε ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί και να πληρώσει τους φόρους του. και για να καταλάβετε , ο υπογράφων έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ και δηλώνει 15.000. Ο κουνιάδος μου έχει 60.000 και δηλώνει 20.000 και ο πεθερός μου που είναι συνταξιούχος δουλεύει σεκιούριτι "μαύρα" και δεν δηλώνει άλλα 10.000 τον χρόνο.Και μην βιαστείτε να πείτε πως δεν του φτάνει η σύνταξη.Πέρνει πάνω από 2.000 τον μήνα. Μέσα σε μια οικογένεια τρεις δηλώσεις τρεις φοροφυγάδες!!! μετά φταίει ο Παπανδρέου;Είμαι σίγουρος πως και εσείς κάποια στιγμή έχετε ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ την εφορία με την πρώτη ευκαιρία . Και μην μου πείτε πως το κάνετε επειδή και εκείνη σας κλέβει , διότι αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο , ας αρχίσουμε από τον εαυτό μας...
Τώρα γιατί τα γράφω αυτά εγώ ο φοροφυγάς; Απλά , επειδή είναι η αλήθεια που όλοι την ξέρουμε αλλά δεν την λέμε και επειδή ο καιρός σήμερα με κάνει να νοιώθω ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ....
Τώρα που το καλοσκέφτομαι δεν θέλω να αλλάξω τον κόσμο . Καλός είναι και έτσι.
Υ.Γ δεν θυμάμαι ποιός , αλλά το είπε: Η Ελλάδα είναι από τις πιό φτωχές χώρες , με τους πιο πλούσιους κατοίκους ...

glam είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, συμφωνώ σε όλα !!
Ακόμη και για τον "καλό μας τον καιρό"!

Στο μόνο που διαφωνώ, είναι στο "δια ταύτα" δλδ: Δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να αποφασίσουμε να σταματήσουμε όλοι μαζί την φοροδιαφυγή, αυτό δεν γίνετε......
Αυτό που γίνετε, και μάλιστα σε όλα τα σοβαρά κράτη, είναι να εφαρμόζετε απλά ο νόμος, συστηματικά και οργανωμένα.

Αν για παράδειγμα μάθεις ότι, (λέω εγώ τώρα...) πιάστηκαν 500 μεγάλο- γιατροί , δικηγόροι, κλπ κλπ και τους κατασχέθηκε όλη η περιουσία τους και μπήκαν και φυλακή, δεν θα το σκεφτείς 100 φορές αν θα εξακολουθήσεις να φοροδιαφεύγεις;;