22.12.09

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από ESPANIA και συγκεκριμένα από IRUNA!!

(IRUNA:Βάσκικη ονομασία της ΠΑΜΠΛΟΝΑ)
Πρώτες εντυπώσεις "εν θερμώ" γραμμένες σε καφέ, καλά! όλα τα καφέ έχουν ιντερνετ !!!
Η Ισπανία χωρίζεται σε "παλιά" και "νέα" δλδ η κάθε πόλη έχει την παλιά και την "σημερινή" πόλη, η παλιά λες και είναι "βγαλμένη" από τον μεσαίωνα...

Οι Ισπανίδες ΔΕΝ είναι όμορφες, οι περισσότερες, μιλούν πολύ και γρήγορα, ίσως ένας ακόμη λόγος που ο ΚΟΛΟΜΒΟΣ την "έψαχνε" αλλού.....

Τα σπίτια , ΔΕΝ έχουν εξωτερικά, τουλάχιστον, χριστουγενιάτικα φωτάκια κλπ στολίδια, όπως Αμερικα δλδ.... Ελλάδα, τα μαγαζιά και οι δρόμοι με "διακρικό" στολισμό πρέπει να προσέξεις για να τα δεις.

Δεν έχουν μπαλκόνια ή όσα έχουν είναι μισό μέτρο, άχρηστα δλδ, οι πολυκατοικίες με κόκκινο ,διακοσμητικό, τούβλο απ' έξω, μοιάζουν μεταξύ τους, κάτι σαν εργατικές πολ|κιες, θυμίζουν κουτιά.

Έχουν καθαριότητα, (από το παράθυρο του καφέ είδα πριν λίγο να σκάβουν με κομπρεσέρ στην πλατεία, τώρα έχουν τελειώσει και δεν έχουν αφήσει ίχνος από χώμα, σαν να σκούπισαν με ηλ.σκούπα!!)παντού υπάρχουν κάδοι διαφόρων μεγεθών, ακόμη και τασάκια για τσιγάρα! που είναι μονίμως καθαροί!!

Ούτε καν τσίχλες δεν βλέπεις κάτω....
Συνεχίζετε ήρθε η κόρη από τα ψώνια....

2 σχόλια:

Foris Mouratidis είπε...

Ααααα Χριστουγεννα στην Ισπανια ωραια τυχερακια,καλα να περνας.Αν δεις και κανενα ματσακι της Μπαρτελονα ποιος στη χαρη σου.
Νασαι γερος εσυ και η οικογενεια σου,καλες γιορτες με υγεια.

glam είπε...

Muchas gracias,FORI, Ευχομαι τα ίδια......