6.12.09

Σχετικά με έναν θάνατο ......

Το σχόλιο για τον locus, που δεν ανέβαινε με τίποτα!
“προφανώς το παιδάκι δεν έφταιξε σε τίποτα.”
Μάλλον διαφωνούμε αρκετά εδώ, αγαπητέ locus.
Όσο και αν είναι τραγικό το γεγονός του θανάτου του, μέρα που είναι κιόλας, ευθύνη είχε και ο ίδιος, ανάλογα με την ηλικία του , και μάλιστα σημαντική, εκτός και αν θεωρείς ότι οι 15χρονοι έχουν το ακαταλόγιστο....
Η αλήθεια στην περίπτωση του “Αλέξη” είναι γνωστή, και αν κάνω λάθος διορθώστε με:
Αλήθεια πρώτη : Ο Αλέξης συμμετείχε σε ομάδα νεαρών, τους ονομαζόμενους και “Μεσολογγίτες” (“κατοικοεδρεύουν” στην οδό Μεσολογγίου) και προκειμένου να διασκεδάσουν την πλήξη και την ανία τους έκαναν , επιεικώς, διάφορες “πλάκες” πολλές από τις οποίες ξεφεύγουν αρκετά από το “ανεκτό όριο λόγω ηλικίας”, μεταξύ των οποίων η πιο ενδιαφέρουσα λόγω κινδύνου (αδρεναλίνη γαρ) ήταν οι επιθέσεις σε αστυνομικούς.
Ιδιαίτερα Παρασκευή και Σάββατο βράδυ , πιθανόν λόγω ότι η ομάδα ήταν “πλήρης” και άρα πιο ισχυρή......
Το γεγονότα είναι αναμφισβήτητα και προκύπτουν από τις εκατοντάδες αναφορές που υπάρχουν για παρόμοια επεισόδια στο INTERNET ή στις εφημερίδες, καθώς και από τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων.
Αλήθεια δεύτερη: Δεν ήταν οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν τα επεισόδια αλλά η ομάδα τον νεαρών.
Επίσης τεκμηριώνετε , πέραν αμφιβολίας, ότι μόλις η ομάδα πληροφορήθηκε την ύπαρξη στην περιοχή αστ/κων έσπευσε να επιτεθεί με διάφορα αντικείμενα ( πέτρες , μπουκάλια κλπ)
Επίσης βέβαιο είναι ότι οι αστ/κοί ήταν δύο, ενώ οι νεαροί περίπου 15....
Η άποψη ότι ο Αλέξης έπινε απλά τον καφέ του στην περιοχή και έτυχε να εμπλακεί στα επεισόδια, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.......
Αλήθεια τρίτη : Ο θάνατος του προήλθε από εξοστρακισμό και όχι από ευθεία βολή. Η χειρότερη κατηγορία για τον αστ/κό, είναι η “βαριά αμέλεια” , εκτός και αποδειχθεί ότι υπήρξε “δόλος”, πράγμα δύσκολο.........δεν είμαι βέβαιος αλλά κάποιος νομικός μπορεί να μας διαφωτίσει.
Αν θα “απέδιδα” ευθύνες θα τις καταλόγιζα περίπου ως εξής:
1) Στους γονείς του, τους οποίους λυπάμαι ειλικρινά ........
2) Στην πολιτεία , που άφησε επί χρόνια την κατάσταση να “εκτραχυνθεί”, ήταν βέβαιο ότι κάποιο στιγμή θα σκοτωθεί κάποιος, όπως παλιότερα ο “Καλτεζάς”, και όπως θα ξανασυμβεί στο μέλλον , αν δεν αλλάξει κάτι......
3) Στον ίδιο , 15 χρονών και κυκλοφορείς έξω, οφείλεις να ξέρεις μερικά βασικά πράγματα, όπως τι πρέπει να κάνεις απέναντι σε κάποιον ένοπλο, ειδικά μάλιστα αστυνομικό....απλά δεν προκαλείς.
4) Στον αστυνομικό, επειδή πυροβόλησε στο δρόμο και όχι στον αέρα, επίσης όφειλε να γνωρίζει τους κινδύνους .....
5) Σε όσους “καπηλεύονται” την τραγική ιστορία ενός παιδιού για δικό τους ώφελος.

1 σχόλιο:

Locus Publicus είπε...

Glam, ευχαριστώ. Το διάβασα βιαστικά. Θα επανέλθω αύριο.