8.12.09

“Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνο το μοιραίο Σάββατο.”

“Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνο το μοιραίο Σάββατο.”
Tα παρακάτω είναι αποσπάσματα από την εκπομπή “ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ” του Αλέξη Παπαχελά

“Γιώργος Καρατέγος
Καθόμασταν ας πούμε στον πεζόδρομο στα παγκάκια που έχει η Μεσολογγίου, μιλώντας, ήταν και ο Αλέξανδρος τέλος πάντων εκεί λίγο πιο κάτω, μαζί με άλλον έναν φίλο του. Θυμάμαι πως ξεκινάω να φύγω, έρχεται ένα περιπολικό ας πούμε από την πάνω πλευρά τέλος πάντων του πεζόδρομου, και στην αρχή ακουγόντουσαν κάποιες φωγώ είχα ήδη αρχίσει να φεύγω, ήμουν ένα τετράγωνο πιο κάτω αλλά έβλεπα κινητικότητα.”

“Γιώργος Καρατέγος
Σε μια φάση βλέπω να πέφτει μια κρότου λάμψης. Ακούω κι άλλους 2-3 θορύβους δυνατούς κλπ., υπέθεσα ότι ήταν κρότου λάμψης και αυτές ξαναφτάνω Μεσολογγίου και Τζαβέλα.”

“Γιώργος Καρατέγος
Βλέπω στην αρχή μια φιγούρα να είναι πεσμένη στο κράσπεδο ας πούμε, χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει. Τον σκοτώσανε δηλαδή μόνο αυτό σκεφτόμουνα, δεν σκεφτόμουνα κάτι άλλο ας πούμε.”

“Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος βρισκόταν ήδη στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα με τον παιδικό του φίλο τον Νίκο Ρωμανό. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο Ρωμανός θα εξηγήσει ότι οι δύο φίλοι είχαν μόλις αγοράσει κάτι να φάνε και καθόντουσαν μιλώντας στην είσοδο μίας πολυκατοικίας.”

“Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα Νίκου Ρωμανού
Ακούσαμε από περαστικούς «Κατεβαίνουν Μπάτσοι κάτι έγινε»…. από περιέργεια λοιπόν και εγώ με τον Αλέξανδρο πήγαμε στη μέση της οδού Τζαβέλα για να δούμε τι είχε συμβεί …. όταν λοιπόν βγήκαμε στη μέση του πεζόδρομου της Τζαβέλα είδαμε από απόσταση 2 αστυνομικούς…μπροστά μας δεν υπήρχαν άλλοι. Ο Αλέξανδρος ήταν μπροστά μου και πίσω δεξιά του ήμουν εγώ…με το που είδαμε τους αστυνομικούς άρχισαν να βρίζουν και εμένα και τον Αλέξανδρο και αυτούς που ήταν πίσω μας…”

“Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα Νίκου Ρωμανού
Κάποιος από πίσω μου πέταξε ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι που φυσικά δεν έφτασε στους αστυνομικούς…..με το που έριξε κάποιος το πλαστικό μπουκάλι, οι αστυνομικοί αν δεν κάνω λάθος έβγαλαν τα όπλα σημάδεψαν και ακούστηκαν τρεις συνεχόμενοι πυροβολισμοί….σημάδεψαν προς το μέρος μας και πυροβόλησαν. Ο Αλέξανδρος έπεσε κάτω.”
“Γρηγορόπουλος και Ρωμανός βρίσκονται τώρα μόλις  25 μέτρα από τους δύο αστυνομικούς.”


Ίσως εσείς να καταλάβατε “Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνο το μοιραίο Σάββατο.” εγώ πάντως όχι!

Κατ' αρχήν και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες ήταν , “συμπτωματικά”, φίλοι του θύματος και ίσως να εμπλέκονται και οι ίδιοι, άρα πιθανότατα να “πάσχουν από αμνησία” ή να είναι “μεροληπτικοί” .......

Ο πρώτος “αυτόπτης” ήταν ουσιαστικά “απών” ( ...ήμουν εκεί αλλά έφευγα ...άκουσα φασαρία ...γύρισα... είδα “μια φιγούρα στο δάπεδο”) τέλος!

Κατάθεση “τύπου” “δεν ξέρω τίποτα μη με μπλέκεται...”

Ας δούμε τον μόνο “ουσιαστικό” αυτόπτη μάρτυρα!

Ο δεύτερος “αυτόπτης” βρίσκετε ξαφνικά “στην μέση της Τζαβέλα” με το θύμα, σε απόσταση από τους αστυνομικούς (αδιευκρίνιστη) οι οποίοι μόλις τους βλέπουν αρχίζουν να βρίζουν , “εμένα και τον Αλέξανδρο και αυτούς που ήταν πίσω μας…”

Εδώ έχουμε , για πρώτη φορά, την πληροφορία ότι στην σκηνή του φόνου υπήρχαν κι άλλοι, οι οποίοι , σύμφωνα με τον μάρτυρα, δεν φαίνεται να έχουν καμία συμμετοχή στα γεγονότα πέρα από “ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι”....... δλδ σχεδόν φαντάσματα!!


Βέβαια λίγο να ψάξει κανείς στο ίντερνετ βρίσκει “περιγραφές” με σημαντικές διαφορές, τουλάχιστον!! όπως η παρακάτω από φίλους πάλι του Αλέξη , στην εφημερίδα Έθνος......

“«Στην παρέα ήταν και ένα άλλο παιδί, που επίσης γιόρταζε, και μετά είχαμε κανονίσει να πάμε σε ένα πάρτι. Διασκεδάζαμε όταν πέρασε το περιπολικό. Κάποιοι, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με εμάς, πέταξαν πέτρες και οι ειδικοί φρουροί έφυγαν. Ύστερα από λίγο επέστρεψαν με τα πόδια και πυροβόλησαν τον Αλέξη. Εριξαν τρεις πυροβολισμούς και, αφού γύρισαν την πλάτη, έφυγαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα», ανέφεραν.”

Είναι φανερό ότι οι “μαρτυρίες” έχουν περάσει από πολλά “νομικά” ή άλλα κόσκινα , δεν έγινε αναζήτηση της αλήθειας και η μόνη πιθανότητα να μάθουμε “Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνο το μοιραίο Σάββατο.” είναι κατά την διάρκεια της δίκης , ας το ελπίσουμε.

Άλλωστε η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν έχει στόχο της την αλήθεια παρά μόνο την τηλεθέαση!

2 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Το λινκ για την εκπομπή “ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ” του Αλέξη Παπαχελά δεν λειτουργεί ώστε να διαβάσουμε τι λέει ακριβώς εκεί.

glam είπε...

Το είδα, μάλλον με "σαμποτάρει" ο Google..:)

Τα "τμήματα" πάντως, που αφορούν το συγκεκριμένο σκέλος της ιστορίας έχουν μεταφερθεί αυτούσια...