22.11.09

Οτο Ρεχάγκελ: Ο άνθρωπος που δεν του φτάνει να είναι βασιλιάς, θέλει να γίνει μύθος.

Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου, πίστευα ότι ο Ότο θα αποχωρούσε από την Ελλάδα.
Όλες οι ομάδες ήταν στα "πόδια του", με πρώτη και καλύτερη η πατρίδα Γερμανία, το να παραμείνει ήταν μάλλον απίθανο, τι άλλο καλύτερο να ελπίσει στο μέλλον;

Ήταν βέβαιο, όχι στο μακρινό μέλλον, κάποιος αποκλεισμός με ισοδύναμη ή βαριά ήττα από μικρότερη ομάδα, θα αρκούσε για το διαζύγιο.

Γιατί να ρισκάρει, με πολλές πιθανότητες, να φύγει ως ηττημένος - γερασμένος, παρά να αποχωρίσει νικητής και τροπαιούχος;

Σήμερα μπορώ να υποθέσω τι τον έκανε να παραμείνει: Όσα κύπελλα και να πάρεις , ως προπονητής , με μια Γερμανία, Βραζιλία, ακόμα και Γαλλία ή Αργεντινή, μύθος δεν γίνεσαι, σπουδαίος προπονητής ναι.
Αλλά αυτό το είχε και τώρα, και μάλιστα πολύ περισσότερα, δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο, δλδ κατάκτηση Ευρ. κυπέλλου με μια "ανυπόληπτη" ομάδα.

"Μικρές" ομάδες καταφέρνουν να διακριθούν σε πολλές διοργανώσεις, μερικές μάλιστα φτάνουν και στο τσακ να "πιουν νερό", οπότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλοι σαν και εμάς στο μέλλον, άρα "βασιλιάδες" θα γίνουν κάποια στιγμή και άλλοι.

Ο Οτο όμως έχει μεγαλύτερα σχέδια για τον εαυτό του, δεν του αρκεί μόνο αυτό, θέλει να κατακτήσει και το παγκόσμιο, να φτάσει εκεί που κανείς άλλος δεν θα μπορεί, δηλ να γίνει μύθος

2 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Ευτυχώς που η Εθνική προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελο γιατί οι Έλληνες οπαδοί είναι ικανοί να βγάλουν τον Ρεχάγκελ άχρηστό.

glam είπε...

Γιάννη, συμφωνώ και το σημαντικότερο, δεν θα πάμε με "κατεβασμένα" χέρια...

Άσχετα από τα αποτελέσματα, θα λέμε στα εγγόνια μας ότι ζήσαμε την "εποχή" Ρεχάγκελ, στο ποδόσφαιρο.....