14.10.09

Ελληνική γραφειοκρατία

Ζήτησα πρόσφατα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, βεβαίωση για την ύπαρξη ή μη ενός πολιτικού κόμματος, ως αρμόδια υπηρεσία που τηρεί το σχετικό αρχείο.

Απλό μου φάνηκε, "τι στο διάολο" είπα "μυστικό κόμμα δεν υπάρχει"......
Κατέθεσα μια απλή αίτηση με την πλήρη επωνυμία του εν λόγου κόμματος και σαν αγαθός πολίτης περίμενα ότι το αίτημά μου θα πραγματοποιηθεί, δεν ζητούσα να μου αποκαλυφθούν οι κατάσκοποι μας στην Τουρκία άλλωστε, ή ακόμα χειρότερα, στοιχεία για την υπόθεση ZIEMENS!

Αμ' δε!
Ο κος Εισαγγελεύς είχε αντίθετη άποψη, απέρριψε την αίτηση με το αιτιολογικό "δεν προκύπτει έννομο συμφέρον"....

Δεν ξέρω τι ορίζει ο νόμος, για όλα υπάρχει νόμος στην Ελλάδα, αλλά μου φαίνεται αυτονόητο δικαίωμα να μπορεί ένας πολίτης να γνωρίζει τα πολιτικά κόμματα.....

Παρεμπιπτόντως : Η διαφορά μεταξύ Δημοκρατίας και Δικτατορίας είναι: Στην μεν πρώτη, επιτρέπονται όλα εκτός από όσα σαφώς ορίζονται δια νόμου, στην δε δεύτερη επιτρέπονται μόνο όσα σαφώς ορίζονται δια νόμου"

Τώρα τι είμαστε εμείς εδώ;
Θα ρωτήσω και τον Γιωργάκη και αν μάθω θα σας πω.......

4 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Με την περίφημη νομοθεσία περί προστασίας των ευαισθήτων προσωπικών δεδομένων ισχύει η παλαιά ρήση: "Είπανε του τρελλού να χ.... κι΄ έκατσε και ξεκο....κε"!
Εάν σας οφείλει κάποιος, έστω και με βεβαιωμένη με τελεσίδικο δικαστική απόφαση την απαίτησή σας, δεν έχετε πλέον την δυνατότητα με το νέο κτηματολόγιο να πληροφορηθείτε την ακίνητη περιουσία του για να την κατάσχετε!!

glam είπε...

Χρίστο έχεις δίκιο, αυτό που γίνετε με το πρόσχημα των "προσωπικών δεδομένων" είναι απαράδεκτο, δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, γενικά το δημόσιο συμπεριφέρεται σαν σε υπηκόους αντί για πολίτες....

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Δεν έχω πολλές σχέσεις με το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε είμαι νομικός οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Το ίδιο θα έλεγα και για τα προσωπικά δεδομένα αλλά εκεί πρέπει να υπάρχει κάποιος περιορισμός υπέρ των πολιτών.

glam είπε...

Γιάννη ασφαλώς πρέπει να υπάρχει " περιορισμός υπέρ των πολιτών."
Δυστυχώς όμως κάτω από το "πέπλο" των προσωπικών δεδομένων, που επικαλούνται δημόσιες αρχές χωρίς να υφίσταται στην πραγματικότητα, συχνά κρύβονται από απλή τεμπελιά μέχρι ..... ότι μπορείς να φανταστείς....
Το παράδειγμά μου αναφέρονταν σε πολιτικό κόμμα .....μιλάμε για παράνοια....