8.10.09

Οκολογοι Πράσινοι : η γκάφα

Αυτή είναι η απάντηση των Οικολόγων - Πρασίνων , εν ολίγοις, σχετικά με την πρόταση ανάληψης του υπουργείου Περιβάλλοντος

"....Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις."

Είναι αλήθεια τελικά: Για να φτιάξεις κάτι, ( πχ ένα κόμμα) χρειάζεται πολύ δουλειά και από πολλούς ανθρώπους και για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να το καταστρέψεις αρκούν ελάχιστοι και 1-2 ώρες.......

Μόνο με άμεση καρατόμηση μπορεί να σωθεί κάπως η κατάσταση......

5 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Χωρίς να θέλω να ακουστώ σαν κομματόσκυλο ή κάτι παρόμοιο θα σε παρακαλούσα να περιμένεις λίγες ημέρες μέχρι τα αρμόδια όργανα του κόμματος βγάλουν το τελικό Δελτίο Τύπου.
Ευχαριστώ.

glam είπε...

Γιάννη μακάρι, έστω και αργά, να διορθώσουν κάποια πράγματα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα χειροτερέψουν .....

αθεόφοβος είπε...

......σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις,...

Οπότε ο λαός που έδωσε αυτοδύναμη κυβέρνηση έκανε λάθος!!

http://atheofobos2.blogspot.com/

glam είπε...

Αθεό: Τι μου θύμησες τώρα.....

Η φρασεολογία τους μαρτυρά την οπτική που έχουν για τον κόσμο, πέρα από προγράμματα και θέσεις, τουλάχιστον η ηγετική ομάδα.
Ελπίζω οι "βάση" που φαίνεται να έχει διαφορετική αντίληψη,(αλλιώς θα ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ Ή ΚΚΕ) να "επιβάλει" άλλες απόψεις, χλωμό το βλέπω αλλά ας περιμένουμε λίγο...

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Σου είχα υποσχεθεί πως θα σου έδινα την επίσημη θέση των Οικολόγων για τη προσφορά του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή:

Παράλληλα, θεωρεί ως σωστή την απόφαση να μη γίνει δεκτή η πρόταση υφυπουργοποίησης στελεχών μας, η οποία θα έβαζε το κόμμα στην κυβέρνηση χωρίς να έχουν συζητηθεί οι προγραμματικές συγκλίσεις, και χωρίς να διαθέτουμε και την απαραίτητη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για τη στήριξη του εγχειρήματος. Αυτό θα σήμαινε στήριξη άνευ όρων μιας κυβέρνησης άλλου κόμματος. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις ο «πράσινος» υφυπουργός, θα ήταν ένας αδύναμος υφυπουργός. Δεν μπορούμε να είμαστε κυβερνητικό κόμμα στην απόλυτη πολιτική και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν σταθερά την προσήλωσή τους στις συνεργασίες και στο διάλογο με σκοπό να βρεθούν σε καλύτερη θέση υλοποίησης οι ιδέες μας. Δεν είναι απλώς η διαχείριση της εξουσίας που θα κάνει τις ιδέες μας πιο εφαρμόσιμες αλλά η τεκμηρίωσή τους και η ευρεία κοινωνική αποδοχή, που θα επιδιώξουμε με όλους τους τρόπους.
Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε εκτός κυβέρνησης κάθε κίνηση που βρίσκουμε σωστή και δημιουργική χωρίς ανταλλάγματα αλλά και να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία απέχει από τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Θεωρούμε ότι μείζων στόχος μας για το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία ευρέων σχηματισμών για τη διεκδίκηση μίας καλύτερης προοπτικής για τους πολίτες στην ύπαιθρο αλλά και τις πόλεις μας στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


Ελπίζω να είσαι ικανοποιημένος