11.4.09

H δική μου ανυπακοή.

“ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ.”
Τα τελευταία χρόνια , όλο και πιό συχνά ακούγετε από το ΚΚΕ το σύνθημα της “ανυπακοής”, όχι μόνο σε ότι αφορά τα Ευρωπαϊκά θέματα, αλλά και για εσωτερικά.
Δεν θα ασχοληθώ με το γεγονός της παρότρυνσης σε άρνηση εφαρμογής των νόμων , από ένα κόμμα προς τους πολίτες δημοκρατικής* χώρας , και τι αυτό μπορεί να σημαίνει.....
Αυτό που μου “κακοφαίνεται” είναι ότι ενώ καλεί σε ανυπακοή, δια των αντιπροσώπων του εισπράττει κάθε μήνα ανελλιπώς τους μισθούς και όλες τις άλλες παροχές , της “κακιάς” ΕΕ .
Και αυτό δεν θα με πείραζε ιδιαιτέρως αλλά ως πιτσιρικάς μερικές φορές “ κήρυξα” και γω , όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, ανυπακοή στην γονεϊκή εξουσία .
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είμαι νηστικός όλη την υπόλοιπη μέρα τουλάχιστον, ( στην πραγματικότητα μετά τις πρώτες ώρες που άρχιζε να με "σφίγγει" η πείνα, την “πληρώνανε” οι μπαχτσέ δες και ότι φρούτα εποχής υπήρχαν, πάντα στα κρυφά!) και ανάλογα με την σοβαρότητα του γονεϊκού παραπτώματος , συνέχιζα και την επόμενη, και ίσως και την μεθεπομένη μέρα.
Ο μόνος συμβιβασμός που επέτρεπα, ήταν αργά το βράδυ (ξεθεωμένος από το παιχνίδι) γύριζα στο σπίτι , όσο ποιο αθόρυβα μπορούσα , και κοιμόμουνα στο κρεβάτι μου.
Η “επίσημη λογική” ακόμη και αυτής της ασήμαντης υποχώρησης , ήταν να δώσω στους “αντιπάλους μου” την ευκαιρία να με συναντήσουν και να ζητήσουν συγνώμη για τα λάθη τους. ( τρέχοντας όλη μέρα σε λόγγους και λαγκάδια , καταλάβαινα την αδυναμία τους να με βρουν και να το κάνουν...)

Η πραγματική βέβαια αιτία ήταν οι κίνδυνοι του να κοιμηθεί κάποιος έξω ή σε αχυρώνα. (και βέβαια η ανησυχία που αυτό θα προκαλούσε και το ξύλο που θα επακολουθούσε.....)

Ποτέ όμως δεν διανοήθηκα, κατά την διάρκεια αυτών καταστάσεων, να εξακολουθήσω να τρώω και να παίρνω και το χαρτζιλίκι μου κανονικά και κατά τα άλλα να κάνω και "ανυπακοή".

Κάτι σε μεγάλη υποκρισία μου κάνει ή ήμουνα μαλάκας;
*Για να προλάβω τυχόν ενστάσεις ως προς την "δημοκρατία", και τον Ψωμιάδη οι πολίτες τον "βγάζουν" ......

8 σχόλια:

Zaphod είπε...

Δεν μπορεί κάποιος να κάνει τον επαναστάτη εκ το ασφαλούς. Πρέπει να υπάρχει και κάποιο προσωπικό κόστος αλλιώς μιλάμε για τζάμπα μάγκες. Σωστός!

glam είπε...

Έτσι νομίζω και γω, το κακό είναι ότι παλιότερα τους αριστερούς μόνο "τζάμπα μάγκες" δεν μπορούσε να τους πει κανείς, σε αντίθεση με την σημερινή ηγεσία....

.foris mouratidis. είπε...

Γιωργο νασαι γερος καλο Πασχα.

glam είπε...

Ευχαριστώ foris, ανταποδίδω.

doctor είπε...

Ανυπακοή, απειθαρχία, αντεπίθεση και λοιπές αηδίες που ΚΑΘΕ ημέρα γράφει ο Ριζοσπάστης.
Κάθε ημέρα το ίδιο εξώφυλο, εδώ και χρόνια, δεκαετίες, αιώνες.
Τα ίδια μυαλά, οι ίδιες ατάκες.
Αυτό δεν είναι κόμα, αυτό είναι ταινία του Αγγελόπουλου....

Γιώργαρε χρόνια πολλά.

.foris mouratidis. είπε...

Γιωργο για την ονομαστικη σου εορτη χρονια πολλα πανω απο ολα ομως καλα.

Γιώργος από Χανιά είπε...

Γιώργο σου εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία!

glam είπε...

Σας ευχαριστώ όλους "δια τας ευχάς"