Σελίδες

27.2.08

Μίκης - Μακεδονία

Άκουσα την επιστολή του Μίκη , αχ αυτά τα χαϊδευτικά!!, που διάβασε ο Λαζόπουλος, στο τσαντίρι, και λυπήθηκα! κρίμα !!

Αυτό που προτείνει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είναι να βάλουμε βέτο και να κλείσουμε τα σύνορά μας, με την γειτονική χώρα .( πράγμα που δοκίμασε παλιότερα ο Παπανδρέου , χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ή σωστότερα , με αντίθετα αποτελέσματα!!)


Αν δηλαδή όλοι οι άλλοι αναγνωρίσουν , όπως και κάνανε οι περισσότεροι, τα Σκόπια σαν Μακεδονία , εμείς θα την αποκαλούμε ως «ανώνυμη χώρα»!!
Μιλάμε ότι οδηγούμαστε σε αστειότητες,( π.χ. θα κληρωνόμαστε να παίξουμε ποδόσφαιρο , τι θα λέμε ; παίζουμε με τους ανώνυμους ή δεν κατεβαίνουμε στο γήπεδο; Θα γελάσει κάθε πικραμένος)

Ακόμα αν κατάλαβα καλά να την κάνουμε στα σίγουρα εχθρική απέναντι μας , άρα να την ρίξουμε στην αγκαλιά των αντιπάλων μας,( λόγω μεγέθους, φτώχιας και εσωτερικών προβλημάτων , είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει στηρίγματα….και αν δεν είμαστε εμείς , θα είναι κάποιοι άλλοι…) πραγματικά έξυπνη πολιτική!
Σαν να μην ξέρει ότι οι λαοί προοδεύουν μέσα από την φιλία και συνεργασία (κοινά συμφέροντα δ.λ.δ.) ενώ αντίθετα , και οι ισχυρότεροι είναι καταδικασμένοι να καταστραφούν όταν αμελούν φιλίες και συμμαχίες…..(Μακιαβέλι νομίζω.)

Αντί να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση και για τους δυο μας , με κοινές υποχωρήσεις ( χωρίς υποχωρήσεις και από τους δύο, κοινές λύσεις δεν υπάρχουν, μόνο στρατιωτικές….) προτείνει το ακριβώς αντίθετο.

Η ειρωνεία είναι ότι ανακαλύπτουμε Έλληνες ακόμα και αν δεν υπάρχουν, π.χ. διακεκριμένοι ξένοι επιστήμονες / καλλιτέχνες , λαοί στα βάθη της Αφρικής και της Ασίας (Καλάς, κάπως έτσι δεν τους λένε; ) ακόμα και στον Άρη βρήκανε μερικούς!!!
Αντί να χαιρόμαστε που η Ελλάδα μεγαλώνει και επεκτείνετε ειρηνικά και με την θέληση του γειτονικού λαού , έμμεσα βέβαια αρχικά, αλλά δημιουργούνται καλές προϋποθέσεις για την συνέχεια….!
Εμείς γινόμαστε μίζεροι και γκρινιάρηδες και αντί να τους υποδεχτούμε με χαρά και να τους βγάλουμε γλυκό, και αν θέλουν αργότερα , να τους ενσωματώσουμε κιόλας, τους ζητούμε να αρνηθούν το σημαντικότερο στοιχείο που μας ενώνει, πέραν της γειτονίας , το όνομα, άρα καταγωγή, που θέλουν για την χώρας τους.

Όσο για τους Έλληνες Μακεδόνες , προσωπικά θα ένοιωθα περήφανος αν μάθαινα ότι και κάποιος άλλος λαός πιστεύει ότι έχει κοινή καταγωγή με την δική μου , πρόβλημα θα υπήρχε αν επιθυμούσα κάποια στιγμή στο μέλλον να δημιουργήσω το δικό μου κράτος με αυτό το όνομα!!
Ασφαλώς η αποκλειστική χρήση του ονόματος πρέπει να αποκλειστεί!. ( ως ιστορικός, γεωγραφικός, εμπορικός κ.λ.π. προσδιορισμός)
Το επιχείρημα περί βλέψεων σε ελληνικά εδάφη , περί αλυτρωτισμού κ.λ.π. στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτο, για να υπάρξει τέτοιο ζήτημα απαιτείτε 1) σημαντική μειονότητα 2) καταπίεση από πλευράς πλειονότητας ( βλέπε Κόσσοβο, Κούρδοι, κ.λ.π.) 3) ισχυρή μητέρα πατρίδα, 4)κατάρευσει της "φιλοξενούσας" χώρας,(Οθωμανική αυτοκρατορία κ.α.) τίποτα από αυτά τα τέσσερα δεν υπάρχει στην περίπτωση μας.

Το αντεπιχείρημα ότι κάποιοι τρίτοι (Αμερικανοί!! ,Τούρκοι) θα σπρώχνουν τα Σκόπια προς την κατεύθυνση αυτή , για να δημιουργούν προβλήματα , δεν στέκει, θα μπορούσαν να το κάνουν ακόμη και αν ονομάζετε Γουαδελούπη, ( βέβαια η ανοησία εκ μέρους μας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και εκεί που δεν υπάρχουν…)

Αυτά θα περίμενα από έναν πνευματικό άνθρωπο , να με βοηθήσει να δω καλύτερα τον κόσμο, να ξεπεράσω φόβους και ανασφάλεια , δυστυχώς ο Μίκης έκανε το αντίθετο.

{Το παιχνίδι μετα Σκόπια χάθηκε απο την στιγμή που τα επιχειρηματά μας δεν έπεισαν σχεδόν κανέναν, τώρα αλλάζεις πολιτική και βλέπεις τι σε εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση τα νέα δεδομένα, το να ελπίζεις ότι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα θα βάλεις 5 γκολ και θα γυρίσεις το παιχνίδι ή πλακώνεσε με τον διαιτητή, κάνεις χειρότερα τα πράγματα και κινδυνέυεις με τιμωρία.}( Οί πολιτικοί που υποστηρίζουν τέτοιες θέσεις μόνο στους ψήφους των "ευαίσθητων" στοχέυουν, τίποτα άλλο)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν πάει ετσι:

κανένα όνομα που να περιέχει το συνθετικό Μακεδονια δεν μπορει να ανεχτει ο ελληνισμος για να δωσει στους Σκοπιανους αλητες.
Οι Ουκρανοι και οι Μπαγλαντεσιανοι ας τους λενε οπως θελουν.
Το ονομα θα το παρουν μονο αν το παραχωρισουμε εμεις.
Αν δεν δωσουμε εμεις ειναι σαν να μην εχουν τιποτα.

Καποτε πηγαν οι Ορθοδοξοι Ελληνες στον παπα να συζητησουν ενωση εκκλησιων για να σωθει το Βυζαντιο απο τους Τουρκους.
Οι ορθοδοξοι ηταν σε καποια σημεια ανυποχωρητοι και περισσοτερο απο ολους ο Μαρκος Ευγενικος ο μητροπολιτης Εφεσου.
Ο Πάπας τους πιεσε πολυ αλλα δεν μπορουσε να παρει το ναι στις προτασεις του.
Μετα απο πολλες πιεσεις υποσχεσεις και απειλες μέλη της επιτροπής, ο ένας κατόπιν του άλλου υποχώρησαν και άρχισαν να υπογράφουν την ένωσι. Υπεγραψαν ολοι μαχρι και ο ιδιος ο αυτοκρατορας Παλαιολογος. Μόνο ένας δεν υποχώρησε. Και αυτός ήταν ο Μάρκος ο Ευγενικός. Όταν ο πάπας έμαθε την άρνησί του, είπε: Αφού δεν υπέγραψε αυτός, «δεν κάναμε τίποτα».

Λοιπον χωρις υπογραφη της Ελλαδας «δεν κάνουνε τίποτα»

κάτι ακόμα:

H ματαιότητα του “αγώνα” για σύνθετη ονομασία..
Του Δ.Ζ.

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει “σύνθετη ονομασία”,παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα χωρών των οποίων η συνταγματική ονομασία είναι σύνθετη με προσδιορισμό-γεωγραφικό,θρησκευτικό κλπ - μπροστά απ΄το όνομα τους,όπως και οι ονομασίες της πρότασης Νίμιτς..
Με μαύρο χρώμα είναι το όνομα της χώρας,όπως το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη και με κόκκινο η πραγματική συνταγματική τους -σύνθετη- ονομασία.
Είναι πολύ δύσκολο στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης να τυπωθεί οποιαδήποτε “σύνθετη ονομασία”.
Ας μη γελιόμαστε..

*Afghanistan
Islamic Republic of Afghanistan

*Algeria
People’s Democratic Republic of Algeria

*American Samoa
Territory of American Samoa (US territory)

*Bangladesh
People’s Republic of Bangladesh

*Brazil
Federative Republic of Brazil

*Brunei
Negara Brunei Darussalam

* China,
People’s Republic of China

*Congo
Democratic Republic of the Congo

*East Timor
Democratic Republic of Timor-Leste

*Egypt
Arab Republic of Egypt

*Ethiopia
Federal Democratic Republic of Ethiopia

*Germany
Federal Republic of Germany

*Guyana
Co-operative Republic of Guyana

*Iran
Islamic Republic of Iran

*Jordan
Hashemite Kingdom of Jordan

*Korea, North
Democratic People’s Republic of Korea

*Laos
Lao People’s Democratic Republic

*Macao
Macao Special Administrative Region of the People’s Republic of China

*Mauritania
Islamic Republic of Mauritania

*Mexico
United Mexican States

glam είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι το παράδειγμά σας δεν ταιριάζει, σε κάθε διαπραγμάτευση, όσο πολυπρόσωπη και να είναι, υπάρχει ένας και σπανιότερα δύο ή περισσότεροι που η γνώμη τους είναι καθοριστική , και σ΄ αυτούς εστιάζονται όλες σχεδόν οι προσπάθειες πειθούς……
Το Βατικανό γνώριζε πολύ καλά ποιος ήταν ο πραγματικός ηγέτης της άλλης πλευράς, και προσπάθησε!!, όλοι οι άλλοι είτε υπέγραφαν είτε όχι, μικρή σημασία δεν είχε….
Στην δική μας περίπτωση, αν θεωρήσουμε, ότι από την μια πλευρά είναι τα Σκόπια και από την άλλη όλα τα υπόλοιπα κράτη , από τα οποία ζητά την αναγνώριση , δεν νομίζω ότι είμαστε οι ηγέτες αυτής της πλευράς! , ίσως λόγω θέσης ( Ε.Ο.Κ. , Ν.Α.Τ.Ο., γειτονιάς κ.λ.π.) να έχουμε βαρύνουσα άποψη ,αλλά μέχρι εκεί.

Όταν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου την έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία (π.χ. η Ρωσία ήδη από το 1992, η Κίνα και τελευταία η Η.Π.Α.!! καθώς και άλλες 130 αν θυμάμαι καλά) μήπως είμαστε εμείς μόνοι μας τελικά ;;

Θα έχετε προσέξει , φαντάζομαι, ότι ΟΛΑ τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. αποκρύπτουν συστηματικά το ποιες χώρες έχουν προχωρήσει σε αναγνώριση, πληροφορία κατά την γνώμη μου πολύ σημαντική, και αναφέρουν απλώς «δεκάδες» μη τολμώντας να πουν την ωμή αλήθεια στον κόσμο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο , μια ψεύτικη πραγματικότητα, και είναι γνωστό τι συμβαίνει σε όσους κλείνουν τα μάτια τους !!!

Θα είχατε δίκαιο αν η ύπαρξη του κράτους αυτού στηρίζονταν αποκλειστικά στην θέληση της χώρα μας, πράγμα όμως που δεν συμβαίνει σε καμιά περίπτωση…..