8.7.10

" Άτιμοι και δειλοί "

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώθηκε η άποψη που θέλει τον "μέσο άνθρωπο", άτιμο και δειλό. (Μακιαβέλια άποψη)

Έτσι και σήμερα ελάχιστοι, σε σχέση με τους θιγόμενους από τα μέτρα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ανταποκρίθηκαν στο γενναίο κάλεσμα των ηγητόρων τους, (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΚΕ,ΣΥΝ κλπ) να δώσουν, με την στάση τους, απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης.

Τίποτα όμως δεν είναι μόνο ότι φαίνεται:
Η κυβέρνηση είχε φροντίσει μεθοδικά εδώ και καιρό να "ελέγξει" με "πλάγιους τρόπους" τις πλέον δυναμικές ομάδες εξ' αυτών.

Αντιγράφω από εδώ


"Από τα 180 ή και περισσότερα συνταξιοδοτικά σχήματα ή ILO μπόρεσε να επεξεργαστεί μόνο 4! Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν στοιχεία σήμερα, όπως δεν υπήρχαν και το 2008 όταν ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε την ILO να εξετάσει το ασφαλιστικό. Πέρασαν δύο χρόνια και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κάποιος να τα βρει. Γιατί; Διότι στα υπόλοιπα συνταξιοδοτικά σχήματα κρύβεται όλη η βρώμα του ασφαλιστικού συστήματος. Θα σκεφτείτε τι σημασία μπορεί να έχουν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά σχήματα όταν τα 4 καλύπτουν το 92,7% των συνταξιούχων. Η σημασία είναι ότι αυτό το μικρό 7,3% των υπόλοιπων συνταξιούχων λαμβάνει το 50% συν του συνόλου των συντάξεων. Η ηθελημένη άγνοια της πραγματικότητας βολεύει αυτή τη μικρή ομάδα των συνταξιούχων και τους πολιτικούς της πάτρωνες. Το νομοσχέδιο του κ. Λοβέρδου δεν αγγίζει αυτούς τους συνταξιούχους. Διατηρεί τα προκλητικά αντικοινωνικά χρηματοδοτικά σχήματα αναλλοίωτα, όπως για παράδειγμα τις ιλιγγιώδεις συνεισφορές του προϋπολογισμού στο ταμείο της ΔΕΗ ή τις επίσης ιλιγγιώδεις επιβαρύνσεις που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι με το αγγελιόσημο και τα χαράτσια υπέρ των ταμείων διαφόρων προνομιούχων ομάδων. Οποιος κατανοήσει τη σημασία όσων περιγράφω θα κατανοήσει επίσης την απύθμενη υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα. Ολες τους οι προσπάθειες καταλήγουν στην προστασία του 7,3% των συνταξιούχων που λαμβάνουν το 50% συν των συντάξεων."

Ηθικό δίδαγμα: Όταν είσαι "φορτωμένος" με "χαρτί" το περπάτημα δεν ενδείκνυται....

Αν είστε δύσπιστοι πάρτε και τούτο,
Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: