27.5.09

Μάθανε πως

Μάθανε πως γαμιώμαστε.......πλακώσανε και οι γύφτοι. (λαϊκή παροιμία)


Συνέρχομαι σιγά - σιγά .....

Και να πεις ότι το Κοράνι είναι κάποιο καταπληκτικό κείμενο, μια φορά προσπάθησα και εγκατέλειψα τάχιστα......κάτι σαν την Παλαιά και Καινή Διαθήκη.
Σαφώς προτιμότερο το Κεφάλαιο του Μαρξ.

8 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Δεν πιστεύω νασ αναφέρεστε στις ταραχές το κέντρο της Αθήνας από Μουσουλμάνους για την "ΑΣΈΒΕΙΑ" ενός αστυνομικού σε κάποιο χειρόγραφο στα Αραβικά βιβλίου προσευχών;

glam είπε...

Δυστυχώς σ' αυτό αναφέρομαι, αν και για τις ταραχές μάλλον άλλη αιτία υποπτεύομαι....

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Σε μερικά χρόνια η Τζιχάντ από την Βαγδάτη και το Ισλαμαμπάτ θα διεξάγεται στηνΑθήνα, στην Ρώμη, στο Παρίσι και, κυρίως, στο Λονδίνο.

doctor είπε...

Αν ο κάθε μπάτσος έχει δικαίωμα να προσβάλει τα θρησκευτικά σύμβολα τότε να απαλειφθεί από το Σύνταγμα η διάταξη που απαγορεύει να καταφέρεται κάποιος εναντίον των Θείων...

Εκτός κι αν εννοεί τους θείους στο χωριό...

Αυτά με την τζιχάντ τα είχαμε ξανακούσει. Ήταν το περίφημο μουσουλμανικό τόξο που ουδέποτε φυσικά υπήρξε παρά μόνο στην φαντασία των κινδυνολογούντων...

doctor

glam είπε...

Δημήτρη, το θεωρώ απίθανο, ο αστυνομικός, να είχε δει ποτέ Κοράνι στην ζωή του, άρα το πιθανότερο να μη γνώριζε....

Υπάρχει και η πιθανότητα να διάβαζε αραβικά.....:)

Ασφαλώς και δεν είχε κανένα δικαίωμα να το καταστρέψει, αλλά υπάρχει μια απόσταση, αν δεν γνώριζε......

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Πρώτον: Δεν κατέστρεψε το περιεχόμενο αλλά την συσκευασία του επειδή ήθελε να ανοίξει το χαρτόδεμα ψάχνοντας για ναρκωτικά.
Δεύτερον. Δεν ήταν Κοράνι, αλλά φωτοαντίγραφο συλλογής προσευχών του κατόχου του.
Τρίτον. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην Ευρώπη, επικαλούμενος προσβολή της θρησκείας του, να καταστρέφει αυτοκίνητα, καταστήματα, να δέρνει άσχετους περαστικούς κλπ κλπ.

Locus Publicus είπε...

Νομίζω πως έχουμε συμφωνήσει να μην τσακωνόμαστε με τα απανταχού καψίματα. Ξέρετε πόσες αμερικανικές σημαίες έχουν καεί; Προσφάτως δε, καίγονται και πολλές ελληνικές σημαίες (απο έλληνες). Δεν υπάρχει λόγος έξαρσης. Οσο για την πολιτισμική σύγκρουση μεταξύ Δύσης και άλλων, δεν την θεωρώ φανταστική, και όσο μπορώ θα επιχειρηματολογήσω πως υπάρχει. Δεν μπορώ εγώ ως Αθεος και διεθνιστής (διότι έτσι αυτοπροσδιορίζομαι), να αγνοήσω την ύπαρξη δυναμικών που βλέπω παντού γύρω μου και την παρουσία άλλων που αυτοπροσδιορίζονται διαφορετικά.

H προσβολή των Θείων δεν εφαρμόζεται πουθενά, δεν υπάρχει πιά στο συλλογικό υποσυνείδητο. Γι αυτό και πού και πού, οι κοινωνίες κάνουν και συνταγματικές αναθεωρήσεις που καθαρίζουν νόμους και συντάγματα. Αυτό νομίζω είναι υγιές, και πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.

glam είπε...

Ίσως να είναι απλή σύμτωση, αλλά το τελευταίο διάστημα η αστυνομία "επανακατέλαβε" τμήμα του κέντρο , όπου υπήρχε πλήρης ασυδοσία, με πρεζέμπορους κλπ...
από συμορίες κυρίως Αφρικανών και Ασιατών.
Επίσης είναι "σφιχτός" και συνεχείς ο έλεγχος, πράγμα που δυσκολεύει πολύ τις συναλλαγές αυτού του είδους.......

Δεν αποκλείετε ο εκνευρισμός να οδήγησε εκεί.....
Πεζή εκδοχή και δεν "έχει" "καλούς" μετανάστες...συγνώμη.