1.5.09

Το είδα και αυτό: Πολιτισμένη πορεία στην Αθήνα.

Συνηθισμένη εικόνα 50- 300 άτομα να κλείνουν για πολλή ώρα κάποιον κεντρικότατο δρόμο, προσποιούμενοι ότι διαδηλώνουν αλλά στην πραγματικότητα κρατώντας ως ομήρους χιλιάδες συνανθρώπων τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους.
Το μεγαλύτερο έγκλημα βέβαια είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτών των κινητοποιήσεων και κανείς εισαγγελέας δεν έχει "δει" τίποτα ποτέ....

Είναι γνωστό ότι σε περιπτώσεις πχ ατυχημάτων, καρδιακών προσβολών κ.α. κάθε δευτερόλεπτο καθυστέρησης μπορεί να αποβεί μοιραίο, επίσης είναι γνωστό ότι εκτεταμένες περιοχές αποκλείονται (και για το ΕΚΑΒ) για ώρες από τα ακινητοποιημένα οχήματα, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων.....
Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινα μάρτυρας μιας μοναδικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, κατεβαίνοντας στην αρχή της Συγγρού, έξω από την Νομαρχία ήταν συγκεντρωμένοι, στο πεζοδρόμιο, αρκετοί διαδηλωτές, (200- 300 άτομα) υπέθεσα λογικά ότι έπρεπε, στην επιστροφή, να αποφύγω πάση θυσία την Συγγρού, αν και με μηχανή, γιατί θα έκλεινε οπωσδήποτε....
Από αφηρημάδα στην επιστροφή όμως το ξέχασα και το θυμήθηκα 500 μέτρα πριν από το ΦΙΞ, όταν είδα μπροστά μου μποτιλιάρισμα.
Αλλά όχι το "συνηθισμένο" για αυτές τις περιπτώσεις, δηλ. σχεδόν πλήρης ακινητοποίηση, απλώς τα αυτοκίνητα έκοβαν αρκετά ταχύτητα αλλά προχωρούσαν έστω και αργά.
Όταν έφτασα μπροστά από την Νομαρχία κατάλαβα τον λόγο, δύο μηχανές της Αστυνομίας είχαν κλείσει την μια από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και τα αυτοκίνητα περνούσαν μόνο από τις δύο.
Στο πεζοδρόμιο και στην πρώτη λωρίδα περπατούσαν προς το Σύνταγμα οι διαδηλωτές, με ένα περιπολικό να τους προστατεύει από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, ακολουθώντας τους.
Η πορεία απλώνονταν σε δυο τουλάχιστον τετράγωνα, με γρήγορο βηματισμό χωρίς να κλείνουν ιδιαίτερα τους κάθετους δρόμους που συναντούσαν.

Χαμογέλασα.....υπάρχουν και πολιτισμένοι άνθρωποι, σε αυτή την χώρα, ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: