11.1.09

Μήπως μπερδέψαμαι τα μπούτια μας

Μήπως μπερδέψαμαι τα μπούτια μας
και εδώ;;
“Οι δικηγόροι οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όταν στη διάρκεια επεισοδίων στην οδό Ασκληπιού προσπάθησαν να αποτρέψουν τη σύλληψη διαδηλωτών που είχαν βρει καταφύγιο σε είσοδο πολυκατοικίας”

Θα υπάρχει ,φαίνεται, νόμος που ορίζει ότι η αστυνομία πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη τον δικηγόρων , που έχουν γραφεία κοντά στην ευρύτερη περιοχή, όπου πρόκειται να γίνουν συλλήψεις.

Θα μας τρελάνουν!

2 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Αντιγράφω από τον Ποινικό Κώδικα.
"ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Άρθρο 167 - Αντίσταση
1. Όποιος μεταχειρίζεται βία ή απειλή βίας για να εξαναγκάσει κάποια αρχή ή υπάλληλο να ενεργήσουν πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά τους ή να παραλείψουν νόμιμη πράξη, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί κατά υπαλλήλου ή προσώπου που έχει προσληφθεί ή άλλου υπαλλήλου που έχει προστρέξει για να τον υποστηρίξει ενώ διαρκεί η νόμιμη ενέργειά του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται η μετατροπή ή η αναστολή της ποινής.
2. Αν οι πράξεις που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος έγιναν από πρόσωπο που οπλοφορεί ή φέρει αντικείμενα με τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη ή έχει καλυμμένα -από κουκουλοφόρο δηλαδή- ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του ή έγιναν από περισσότερους, καθώς και αν το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πράξη διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη".
Η διάταξη αυτή είναι το πρώτο αρθρο στο κεφάλαιο "Προσβολές κατά της πολιτειακής εξουσίας" ενώ η διάταξη που τιμωρεί την προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το επόμενο άρθρο 168.
Η ιδιότητα του δικηγόρου δεν του δίδει το δικαίωμα να εμποδίζει τις ενέργειες των οργάνων της Αρχής κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, αποτελεί δε αντιθέτως επιβαρυντική περίσταση για τον κατηγορούμενο.
Η λεγομένη προληπτική δικηγορία δεν επεκτείνεται στο δικαίωμα των δικηγόρων να εμποδίζουν την σύλληψη των πελατών τους από την Αστυνομία!! Αντιθέτως ως προληπτική δικηγορία θεωρείται η παροχή συμβουλών από τους δικηγόρους στους πέλατες τους να μην παρανομούν..

glam είπε...

Προβλέπω στην επόμενη αναθεώρηση του Κώδικα, να υπάρχει η εξής παραπομπή:
*Εφόσον είναι με την σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων όπως: Δικηγόρων, Καθηγητών, Καταστηματαρχών, υπερήλικων γιαγιάδων κλπ.....