24.10.08

Τα έμαθες; Δώθηκε τελικά παράταση , απάντηση " δεν γμτ ο μλκ"

Η φράση αυτή ακούστηκε πολλές φορές σήμερα, μετά την παράταση που ανακοινώθηκε από τον Σουφλιά.
Από τις 12/10/08 έγραφα
"κτηματολόγιο

Ψήνετε η νέα παράταση, ήδη καθημερινά σχεδόν, καλείτε η αστυνομία σε πολλά Κτημ/κα Γραφεία για μικρο επεισόδια......"
φαίνεται πως τελικά παραψήθηκε και άρπαξε, κρίμα.....

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες δικηγόροι και συμβολαιογράφοι , σε όλη την χώρα, ανακοίνωσαν στους πελάτες τους ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν (κληρονομιές, γονικές παροχές, που έπρεπε να τακτοποιηθούν, λάθη συμβ/λαίων που έπρεπε να διορθωθούν αν και λόγω της πίεσης τα λάθη θα είναι μάλλον περισσότερα τώρα ...)

Πολίτες σε απόγνωση, παρέμειναν ατελείωτες ώρες σε ουρές προκειμένου να καταθέσουν μιά αίτηση (ενδεικτικά, στο υπ/κειο Αθηνών η ουρά έφτανε μέχρι την οδό Κεφαλληνίας και συνέχιζε ! Από τις 3 π. μ. στήθηκε ο πρώτος !!)

Τα ίδια περίπου και σε όλα τα άλλα υπ/κεια των περιοχών που εντάσσονται στο κτ/γιο.

Και το χειρότερο, προχειρότητα και κάθετη πτώση της ποιότητας του παραγόμενου έργου δλδ της δημιουργίας του κτηματολογίου.(Είδα προϊσταμένους γραφείων να περνούν αβλεπή τα χαρτιά, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση, πράγμα που θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους αργότερα.....)

Και φυσικά "χρυσές" δουλειές για μας που ασχολούμαστε με το αντικείμενο.....(αφού και ο ποιό φτωχός ήταν διατεθειμένος να πληρώσει όσο όσο για να ξεμπλέξει!!)

Μερικά μόνο από όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Και όλα αυτά γιατί;
Επειδή οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις είναι μακριά απο την καθημερινότητα.

Μικρό παράδειγμα, αλλά ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας αυτού του κράτους!
Στις 17 Οκτ 2008 ανακοινώνει το Κτ/γιο το "Σύστημα Επιβεβαίωσης Εμπρόθεσμης Προσέλευσης"
Από τον βαρύ τίτλο υποψιάζεται κανείς ότι θα την κάνουν την μ.λ.κ. μόνο το "Εθνικό" παρέλειψαν.....
Και τη ζητούν οι άνθρωποι προκειμένου να σου δώσουν το εξής απλό: επειδή κρατικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην μεγάλη ζήτηση συγκεκριμένων εγγράφων,να μπορείς να τα προσκομίζεις αργότερα. (πράγμα που ήταν αναμενόμενο και για τον πλέον αδαή, και έπρεπε να είχαν ληφθεί κάποια μέτρα, τίποτα δεν έγινε, υπήρχε και η πείρα από το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά..!!)
Αρχίζουμε:
Έπρεπε να πας σε μια τεράστια ουρά να καταθέσεις την αίτηση για το συγκεκριμένο έγγραφο που σου έλειπε, στην συνέχεια να πάρεις και ένα "χαρτάκι" ότι κατέθεσες την αίτηση και πότε θα το παραλάβεις,( φυσικά σφραγίδες ,υπογραφές κ.λ.π.) να πας στη συνέχεια με συμπληρωμένη την αίτηση στο αρμόδιο κτ/κο γραφείο, άλλη ουρά εκεί , και αφού την καταθέσεις να πάρεις άλλο χαρτάκι,(σφραγίδες ,υπογραφές κ.λ.π.) που θα ορίζει ραντεβού για να φέρεις το έγγραφο!
Αν το θέμα αφορούσε μερικές εκατοντάδες ατόμων, ίσως λειτουργούσε, αλλά εδώ επρόκειτο για πολλές χιλιάδες, ήταν πασιφανές, αν σε όλα αυτά προσθέσεις και ότι πάρα πολλοί έχουν δικαιώματα σε διαφόρους Δήμους π.χ. σπίτι στο Γαλάτσι και εξοχικό στον Μαραθώνα , και πολλαπλασιάσεις επί 2 ή και περισσότερο έχεις εξασφαλισμένη την αποτυχία, όπως και έγινε. (Σήμερα κατέθεσα μερικές αιτήσεις για "περί μη αποποίησης" η ημερ/νια που μου δόθηκε ήταν 2/12/08 χωρίς υπ. δήλωση, άλλο φρούτο και αυτό! παρακάλεσα την κοπέλα να μου το βάλει στις 2/12/09, δυστυχώς αρνήθηκε..)

Και όοοοοολα αυτά ,για να μην γίνει το απλό που και ο ποιο χαζός θα σκεφτόταν: ολιγοήμερη παράταση και βλέπουμε!


Και μερικές αλήθειες!

Τό έργο ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί στην προθεσμία που αρχικά, αλλά και με την πρώτη παράταση, που δόθηκε, δεν επαρκούσαν τα μέσα, ώφειλαν απο τις πρώτες μέρες να το γνωρίζουν, χρειάζονταν τουλάχιστον την διπλάσια υποδομή.
Ακόμη και αν όλοι είχαν τα χαρτιά τους έτοιμα και περίμεναν στην "πόρτα" απο την πρώτη ημέρα.

Γράφω στις
28.7.08
κτηματολογίου νέα

Από έγκαιρη πηγή, που λένε και τα Μ.Μ.Ε. μέχρι τώρα έχει "περάσει" το 15% περίπου, των δηλώσεων, από το σύνολο των 75% που αναμένεται να κατατεθεί από τους πολίτες που προσέρχονται στα κτηματολογικά γραφεία, το υπόλοιπο 25% θα κατατεθεί ταχυδρομικά ή μέσω internet.
Απομένει δ.λ.δ. ακόμη το 60% του συνόλου, έχοντας "καταναλώσει" ήδη τις πρώτες 45,περίπου, ημέρες και με το σύστημα να αγγίζει τα όριά του, ενώ παίζουν άδειες γενικώς αλλά και ειδικώς , Αύγουστος γαρ, προσωπικού των γραφείων, δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα κ.λ.π., εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα απαιτηθούν άλλες 200 ημέρες τουλάχιστον


Αλλά αφού κανένας δεν με διαβάζει , καλά να πάθουν......

Δεν υπάρχουν σχόλια: