18.10.08

Ελευθεροτυπία : περί Κτηματολογίου και άλλες μπαρούφες!

Ότι οι εφημερίδες γράφουν, συνήθως, μαλακίες το ήξερα.
Αυτά όμως που διάβασα σήμερα, στην υποτιθέμενη σοβαρή, Ελευθεροτυπία, μάλλον με εξέπληξαν, όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή η έρευνα και η επαλήθευση ήταν εύκολη υπόθεση και θα μπορούσε να γράψει αυτά που συμβαίνουν πραγματικά και όχι ότι του κατεβαίνει του συντάκτη της. (μια βόλτα από τα Δικαστήρια και το Υποθ/κειο αρκούσε...)

Μπαρούφα, αλλά επειδή γράφει: "Με βάση ανεπίσημα στοιχεία," οι δηλώσεις έχουν φθάσει τις 100.000 την ημέρα, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν τακτοποιηθεί πάνω από το 80% των 5,2 εκατ. δικαιωμάτων των ιδιωτών ιδιοκτητών."
Δεν την καταλογίζω, (οι δηλώσεις είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν τις 50- 60.000 ανά ημέρα...πόσο μάλλον τις 100.000, επίσης το ποσοστό είναι 55- 60%)

Μεγάλη Μπαρούφα Νο 1 γράφει: " Ενδεικτικά, στο Υποθηκοφυλακείο της Αθήνας οι ουρές σε καθημερινή βάση φθάνουν ως το απέναντι πεζοδρόμιο, ενώ ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες να παραλάβουν τα συμβόλαιά τους στις αρχές του 2009, έως και τον Μάρτιο!"

Εδώ ο "καλλιτέχνης" δημοσιογράφος ζωγράφισε!! α) τα αντίγραφα συμβολαίων δεν καθυστερούν περισσότερο από 4-5 ημέρες, (είναι τα μόνα που βγαίνουν ποιο γρήγορα απ' ότι παλιά, χθες παρέλαβα αυτοπροσώπως συμβόλαια των οποίων οι αιτήσεις είχαν γίνει την Παρασκευή που μας πέρασε, χωρίς μέσον... ) που τον είδε τον Μάρτη ;;;;;

Επίσης οι ουρές "γράφει" φτάνουν στο απέναντι πεζοδρόμιο.... αν έχει δίκιο θα πρέπει να έχω σκοτώσει τουλάχιστον κάπου 100 άτομα!! αφού η ουρά διασχίζει την Αριστοτέλους και περνά και στο απέναντι πεζοδρόμιο, και εγώ διασχίζω συχνά τον δρόμο αρα... και εντάξει ένα HONDA παπάκι έχω, κάτι θα καταλάβαινα να σταματήσω....., εκτός και αν είναι μετεμψύχωση από ΤΑΝΚΣ οπότε θα έχει δίκιο......
Και συνεχίζει ακάθεκτος , είχε οίστρο, φαίνεται.... "Αφορά επίσης όσους δεν έχουν τακτοποιήσει κληρονομιές και οφείλουν να έχουν πιστοποιητικά (αποδοχή κληρονομιάς κ.λπ.) από τα Πρωτοδικεία"
α)Δεν οφείλουν να έχουν πισ/κο φόρου κληρονομιάς, όσοι κάνουν δήλωση στο κτη/γιο,
και β)τα Πρωτοδικεία εκδίδουν 40 είδη πιστοποιητικών αλλά "αποδοχής κληρονομιάς" εκδίδουν μόνο οι Δ.Ο.Υ...... αλλά είπαμε ο οίστρος!!

Και το κερασάκι , όχι θα έλειπε..."Στην πράξη όμως ανοίγει δρόμος για όλους τους ιδιοκτήτες, δεδομένου ότι τα κτηματολογικά γραφεία θα παραμείνουν έτσι και αλλιώς ανοικτά ώς τις 17 Δεκεμβρίου για να παραλαμβάνουν δηλώσεις από ιδιοκτήτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, που είναι κάτοικοι εξωτερικού."

Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 31/12/2008 ....ορίστε;;


Υ.Γ. Τώρα που ξανακοίταξα την Ελευθεροτυπία, έχει αποσύρει το αρχικό άρθρο και έχει βάλει άλλο ποιο καλοδουλεμένο.......

1 σχόλιο:

doctor είπε...

Για τους κατοίκους του Κογκό πότε λήγει;;;;

doctor