25.11.12

Ο πρώην Πρύτανης Μαρκάτος δεν κάνει ούτε για "σκουπιδιάρης"

Οι νόμοι δεν φτιάχνονται για να εξυπηρετούν το κοινονικό σύνολο, αλλά για   κάποιες "κοινότητες".......και είναι σεβαστοί ή μη , ανάλογα αν  τις  εξυπηρετούν ή όχι !

Απίστευτα πράγματα , αν είναι αληθινά......

Η αντιγραφή πάντως έγινε είναι από δω:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112953991

" Παραιτήσεις


Το ΕΜΠ, καθώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο πρύτανης του οποίου Γιάννης Φίλης έχει, μάλιστα, υποβάλει την παραίτησή του, είναι τα μόνα ΑΕΙ στα οποία ακόμη δεν έχουν εκλεγεί νέες διοικήσεις. Αποτέλεσμα είναι να οδηγούνται, εκτός από διοικητικό, και σε οικονομικό αδιέξοδο από 1ης Ιανουαρίου. Για το θέμα φαίνεται ότι έχουν βγει τα... μαχαίρια μεταξύ των μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας. Ενδεικτικό είναι ότι χθες, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των καθηγητών, εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις στη θέση που διατύπωσε ο ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Ν. Μαρκάτος ότι «η πρυτανεία σωστά δεν εφαρμόζει ένα νόμο που φτιάχτηκε χωρίς καμιά διαβούλευση με τα υποκείμενα του νόμου, δηλ. την πανεπιστημιακή κοινότητα παρά μόνο από πασοκικούς τσάτσους της Διαμαντοπούλου. Οι νόμοι είναι σεβαστοί όταν εξυπηρετούν τις κοινότητες για τις οποίες φτιάχνονται όχι γενικά και αόριστα επειδή είναι νόμοι. Άλλωστε σε τρεις μήνες η νέα κυβέρνηση θα τον αποσύρει ούτως η άλλως». 

Η τοποθέτησή του προκάλεσε αντιδράσεις καθηγητών, καθώς ερμηνεύτηκε ότι «οι νόμοι είναι σεβαστοί όταν εξυπηρετούν... συντεχνίες» κάτι που ο κ. Μαρκάτος διέψευσε, λέγοντας ότι «είναι σεβαστοί όταν εξυπηρετούν, παρέχοντας τη δυνατότητα στα υποκείμενα του νόμου να εξασκήσουν το έργο τους».  "

Δεν υπάρχουν σχόλια: