8.5.12

Καλά ξεμπερδέματα.......

Ο Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι υπάρχουν 160 δις ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες , τα οποία θα χρησιμοποιήσει για δημόσιες επενδύσεις καθώς και για δάνεια σε μικρομεσαίους , για να πάει μπροστά η οικονομία!
Ομολογώ ότι τα «γράμματα» δεν τα «παίρνω» ιδιαίτερα αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ τις τράπεζες να έχουν τόσο ρευστό , να μην το έχουν δανείσει πουθενά , ώστε να κονομήσουν από τους τόκους και να το κρατάνε στα χρηματοκιβώτια τους , ενώ ταυτόχρονα πληρώνουν τους τόκους που δικαιούνται οι καταθέτες αυτών των χρημάτων.

Να μην συνυπολογίσω τους μισθούς του προσωπικού , τα ενοίκια , φως , νερό , τηλ. κλπ έξοδα τους.


http://www.capital.gr/


5 σχόλια:

squarelogic είπε...

Αν ο στόχος του ήταν να προκαλέσει αύριο τραπεζικό πανικό(bank run),καλά τα πήγε...Αλλιώς προχώρησε την κατάρρευση μερικά (γρήγορα) τετράγωνα παρακάτω...)

αθεόφοβος είπε...

Τα λεφτά αυτά είναι στην ουσία τα λεφτά που υποχρεούται η κάθε τράπεζα να έχει σε ρευστότητα για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα όταν ο καθένας μας θελήσει να σηκώσει τις καταθέσεις του.
Κανονικά τον Στρατούλη θα έπρεπε οι του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποσύρουν από την κυκλοφορία γιατί είναι ανεκδιήγητος με αυτά που λέει.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!!

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Αλλο να είσαι στο μπαλκόνι και άλλο να κρατάς τιμόνι!!!!
η αλλοιώς :
-Απιαστα πουλιά δέκα στον παρά.
Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με όλους αυτούς!!

glam είπε...

@squarelogic είπε:
Ούτε αυτό καν δεν μπόρεσε να προκαλέσει, δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά μάλλον.......
@αθεόφοβος είπε:
Δεν νομίζω ότι και αυτό ισχύει, Άθεε.
Tο ποσό που υποχρεούται να διατηρεί σε ρευστό η τράπεζα, είναι 8% των καταθέσεων.
Μάλλον οι συνολικές καταθέσεις είναι, και από αυτές πρέπει να αφαιρεθούν τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί, τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου , που έχουν αγοραστεί και "κουρευτεί" πλέον , καθιστώντας τις τράπεζες ετοιμόρροπες και προς διάσωση επειγόντως .......
@ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...
Συμφωνώ με τον Κύριο!

@Φώτης Λαουτάρης είπε...
Φώτη, απλά έγραψες!