23.11.10

Καλύτερα πτώχευση....

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ως ενδεχόμενο , τρόμαξα, γνωρίζοντας τι σημαίνει, γι' αυτό και οποιαδήποτε ιδέα κατά του μνημονίου την θεώρησα ως ακραία λαϊκιστική.

Πίστευα τότε , ο αφελής, ότι υπάρχει "λίπος" να καεί και χρόνος να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά επιβίωσης όλων μας, ώστε να βρεθούν λύσεις, μαλακίες..!

Αυτό που διαπιστώνω πλέον είναι ότι το μόνο που ενδιαφέρει όλο το σύστημα που μας κυβερνά (μεγαλοοικογένειες - κόμματα - συνδικαλιστές κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες" - δημοσιογράφοι - ΜΜΕ κλπ) είναι πως θα παραμείνουν όσο μπορούν περισσότερο στο "βυζί" που τους τρέφει, και ας βγάζει πια αίμα αντί για γάλα.
Τα 3/4 του πληθυσμού , ο ιδιωτικός τομέας, ματώνει έχοντας φτάσει στο αμήν για να συντηρεί, για πόσο ακόμη; ένα πολυπληθές και ανίκανο δημόσιο σε τυμπανιαία κατάσταση.


Ίσως τελικά μια πτώχευση να είναι η λύση, ένα delete σε όλους και σε όλα, στο μηδέν.

ΥΓ.
Το μόνο που μου την σπάει είναι ότι οι άλλοι έχουν φροντίσει, οι περισσότεροι, να βγάλουν το χρήμα έξω, σε τράπεζες της Ελβετίας ή της Κύπρου, και ίσως να σκέφτονται πως μια πτώχευση να τους βολεύει κιόλας, μετά τον χαμό όποιος θα έχει λίγα Ευρώ θα αγοράζει τα καλύτερα......

4 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Αισθάνομαι το ίδιο, σαν να περιμένουν όλοι το ίδιο τέλος, μάταια, βουβά, μοιραία. Και μια μεγάλη στεναχώρια. Τεράστια...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Εαν δεν ελέγξει προηγουμένως η Κυβέρνηση το πρωτογενές έλειμμα μετά από την πτωχευση δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτε από το εξωτερικό πχ πετρέλαιο, φάρμακα, φυσικό αέριο κλπ κλπ

glam είπε...

Locus: Δεν λειτουργεί ούτε το ένστικτο επιβίωσης, ίσως να πάρει μπρος κάποια στιγμή...

Χρήστο: Περίπου για εκεί πάμε.....

doctor είπε...

To πρωτογενές έλλειμμα αυτή τη στιμή εκτιμάται στα 10 δις. Δηλαδή αν σήμερα μας χαρίσουν ΟΛΑ τα χρέη, θα παράγουμε ετησίως 10 δις ευρώ ...έλλειμμα. Κοινώς, το βαρέλι δεν χάνει από παντού, αλλά δεν έχει ούτε καν πάτο.
Την ώρα που ο Γιωργάκης είναι υπερήφανος που είναι ελληνικό γουρούνι. Ίσως κατά βάθος γουστάρουμε την κατάντια των Ιρλανδων σήμερα, ή των Πορτογάλων, των Ισπανών ή των Ιταλών αύριο. Τη γουστάρουμε διότι έτσι, χωρίς καν να προσπαθήσουμε, δεν είμαστε οι πιο άχρηστοι ή οι πιο ελεεινοί.
Η χαιρεκακία του κωφάλαλου που βλέπει τον τυφλό να σκοντάφτει...