20.10.10

Λαμόγια με Τήβεννο.

Άρθρο από την Καθημερινή:

Ζητά στοιχεία για διορισμούς καθηγητών ο Πανάρετος
Έγγραφο προς όλα τα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα στους πρυτάνεις έχει αποστείλει ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, προκειμένου να του παρέχουν στοιχεία για τους διορισμούς καθηγητών (για να διαπιστώσει αν υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα, παρατυπίες κλπ.).

Παρά το γεγονός ότι το έγγραφο έχει σταλεί πριν από ενάμιση μήνα, ελάχιστα πανεπιστήμια έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του υφυπουργού, ο οποίος ετοιμάζει τώρα και δεύτερο έγγραφο.

Πάντως, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γ. Αϊβαλιώτη, είπε ότι εξετάζοντας τα στοιχεία στο διάστημα από το 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, έχει γίνει διερεύνηση ή βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης η εκλογή περίπου εκατό καθηγητών στα Πανεπιστήμια, ενώ έχουν ακυρωθεί οι διορισμοί 15 καθηγητών στα Πανεπιστήμια γιατί διαπιστώθηκε κατά το έλεγχο ότι η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί δεν ήταν νόμιμη.


Μου αρέσει προπάντων η λεπτότητα στην έκφραση " ...η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί δεν ήταν νόμιμη", και να σκεφτεί κανείς, ότι ελάχιστα απάντησαν και υποθέτω τα πιο νομιμοφανή!!
Σιγά μην είναι κοινά λαμόγια "Οι Κύριοι- Κύριοι Καθηγητές", ΠΟΤΈ!!!"

2 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Πανάρετος με τον κ. Πανούση υπήρξαν οι εισηγητές και οι σταυροφόροι (επί του πρώτου ΠΑΣΟΚ) του νέου νόμου πλαίσιου για τα ΑΕΙ!
Τώρα που βλέπουν (ελπίζω) την τερατογέννεση που προεκάλεσαν μήπως έπρεπε να ζητήσουν σεμνά και ταπεινά συγγνώμην από την Χώρα;

glam είπε...

Χρήστο, αυτή η λέξη είναι άγνωστη στους Ελ. πολιτικούς και όχι μόνο....