31.5.10

Έχουν τρελαθεί όλοι;

Από την μία μεριά οι ισραηλινοί επιτίθενται στα διεθνή...
Από την άλλη οι ακτιβιστές σε οπλισμένους στρατιώτες....

Τι να πεις;;
Πάντως και οι δύο πλευρές τα έκαναν μαντάρα!

Οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν, υποθέτω, να τους αφήσουν να μπουν πρώτα στα χωρικά τους ύδατα, ώστε να νομιμοποιηθούν, έστω και τυπικά, για την επέμβαση....

Οι ακτιβιστές είχαν μια μοναδική ευκαιρία με τον τρόπο που έγινε η επέμβαση:

Αντί να επιτεθούν στους στρατιώτες με ρόπαλα κλπ, αναγκάζοντάς τους να πυροβολήσουν για να προστατευθούν, έπρεπε, αν είχαν επεξεργαστεί στοιχειωδώς τα πιθανά σενάρια, δεν ήταν και πολλά! Να τους υποδεχτούν με λουλούδια! Και ταυτόχρονα να σχηματίσουν αλυσίδα ώστε να μην μπορούν να καταλάβουν το καράβι. (γέφυρα και μηχανές)

Έτσι θα μπορούσαν για αρκετό διάστημα, είτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους έχοντας επιπλέον "ασπίδα προστασίας", είτε να κάνουν μεταβολή, υποχρεώνοντας τους Ισραηλινούς να βρουν τρόπο να απομακρύνουν τους στρατιώτες. (Εύκολα κατεβαίνεις με σχοινί από ελικόπτερο, άντε όμως να το ανέβεις;;)


Αν αληθεύουν τα νούμερα ότι πάνω στο καράβι ήταν 700; άτομα, πόσους στρατιώτες θα έπρεπε να επιβιβάσουν για να καταφέρουν να τους ελέγξουν, ασκώντας μυική δύναμη, και μάλιστα με σχοινιά από ελικόπτερα κλπ;;
Αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι οι στρατιώτες, είναι πιθανό, να μην είχαν εξοπλισμό και εμπειρία για αστυνομικού τύπου επιχείρηση, δλδ αντιασφυξιογόνες μάσκες, χημικά και άλλα απαραίτητα , για τον έλεγχο πλήθους, η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει σε μπούμερανγκ!

Το σημαντικότερο!

Εκτός των άλλων, (δλδ η εικόνα που θα μεταδίδονταν διεθνώς) αυτό θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους επιτιθέμενους

Άλλο είναι να πυροβολείς κάποιον που προσπαθεί να σου σπάσει το κεφάλι με ένα ρόπαλο, και τελείως διαφορετικό να κάνεις το ίδιο με κάποιον που δεν σε απειλεί και απλώς αντιστέκεται μένοντας ακίνητος.


Αντί αυτού προτίμησαν και οι δυο τον τσαμπουκά!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με λύπη μου , σχεδόν 75 χρόνια μετά , νοιώθω την υποχρέωση να βγάλω το καπέλο μου στον πιο διορατικό ηγέτη του κόσμου. Τον Χίτλερ. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να με χαρακτηρίσετε Ναζιστή. Είμαι πέρα για πέρα δημοκράτης και μάλιστα με αριστερές πεποιθήσεις. Ομως το Ισραήλ κάνει ότι μπορεί , ώστε να αποδείξει πως ο Χίτλερ και τα ss είχαν απόλυτο δίκιο. Λυπάμε πραγματικά που το διαπιστώνω αλλά αυτός ο παρανοικός με το κολοβό μουστάκι έβλεπε μπροστά ... πολύ μπροστά !!!

Ανώνυμος είπε...

Με λύπη μου , σχεδόν 75 χρόνια μετά , νοιώθω την υποχρέωση να βγάλω το καπέλο μου στον πιο διορατικό ηγέτη του κόσμου. Τον Χίτλερ. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να με χαρακτηρίσετε Ναζιστή. Είμαι πέρα για πέρα δημοκράτης και μάλιστα με αριστερές πεποιθήσεις. Ομως το Ισραήλ κάνει ότι μπορεί , ώστε να αποδείξει πως ο Χίτλερ και τα ss είχαν απόλυτο δίκιο. Λυπάμε πραγματικά που το διαπιστώνω αλλά αυτός ο παρανοικός με το κολοβό μουστάκι έβλεπε μπροστά ... πολύ μπροστά !!!

glam είπε...

Αγαπητέ μου, το μόνο που μπορώ να πω είναι, ότι συχνά, όλοι μας, πιστεύουμε πράγματα που δεν είμαστε.....

demetrat είπε...

βρε γκλαμ
γιατί ξεκινάς απ' τη μέση πάντα την ιστορία;
Γιατί δε λες πως δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν ούτε κομμάντα ούτε ακτιβιστές άμα οι χωροφύλακες του μπαρμπασάμ, δεν αποκλείανε τη γάζα.
βάζουμε τώρα ίσα κι όμοια θύτη και θύμα ;Στο κάτω κάτω της γραφής,τις κυψέλες σου αν σου αρπάζανε εσένα πιστεύω πως θάκανες τον κόσμο μαντάρα γιά τις μελισσούλες σου.Το ίδιο και γω γιά τα λουλουδάκια μου.Σ αυτούς τους έρημους που τους αρπάξανε γή και σπίτια και πατρίδα,μηπως φαίνεται λίγο πολυτέλεια το μπουκετάκι με τα λουλουδια που προτείνεις;
που μας καταντήσανε όλους να κρατιόμαστε με το ζόρι να μη ξεστομίσουμε αυτό που λέει ο ανώνυμος από πάνω;
δ

glam είπε...

Αγαπητή Δήμητρα: Η ανάρτηση αναφέρεται μόνο στα τελευταία γεγονότα......

Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος , και είμαι δύσπιστος, από τις “τοποθετήσεις” κομμάτων ή ομάδων ......

Αν θα έκανα κάτι σαν γενική τοποθέτηση, θα έλεγα:

Στην ιστορία του Μεσανατολικού, κατά την γνώμη μου, ΔΕΝ υπάρχουν αθώοι, εκτός ίσως , και πάλι ως έναν βαθμό, από τους απλούς πολίτες και των δυο πλευρών, σε αντίθεση με ότι πιστεύεις εσύ....

Το Ισραήλ, αποδεδειγμένα, από την "γέννησή του" μέχρι σήμερα ζει σε εμπόλεμη κατάσταση,
δεν είναι λίγοι οι γείτονες που επιθυμούν την εξόντωσή του, άρα πολλές από τις δράσεις ή αντιδράσεις του, που σε μας φαίνονται ως ακραίες από την άνεση του σαλονιού μας, γι' αυτούς πιθανόν να είναι υποχρεωτικές.

Οι Παλαιστίνιοι από την άλλη, σαφώς περισσότερο θύμα και λιγότερο θύτης σε αυτή την ιστορία, δεν είναι “αθώοι του αίματος”, αποδεδειγμένα λειτουργούν συχνά ως “εντολοδόχοι” και “εκτελεστικά” όργανα άλλων χωρών - συμφερόντων. (πχ πρώην σοσιαλιστικά, αραβικά κλπ)

Δεν είμαι λοιπόν της άποψης ότι όλοι είναι ίδιοι αλλά ούτε και ότι υπάρχουν μόνο αθώοι από την μια μεριά και ένοχοι από την άλλη.

Δεν υπάρχει στη φύση ξεκάθαρα το άσπρο και το μαύρο, παρά μόνο σπάνια και ως εξαίρεση, αντίθετα , υπάρχουν εκατομμύρια αποχρώσεις του γκρι!

Ο κόσμος , ευτυχώς, είναι αρκετά περίπλοκος , αλλιώς θα ήταν απίστευτα βαρετός!


ΥΓ. Η Γάζα έχει “φυσικά” σύνορα με την Αίγυπτο, απ' ότι ξέρω, δεν αναρωτιέσαι γιατί τα κρατούσε ερμητικά κλειστά στους ........αδελφούς τους, και μόλις πρόσφατα τα άνοιξε, μετά τα γεγονότα;;

demetrat είπε...

λοιπον γιά να μη το χάνουμε και το πλεθαίνουμε που έλεγε και η γιαγιά μου.
δεν ξέρω αν ηθελημένα ή κατά λάθος ξεχνάς πως έγινε αυτό το "εν τη γεννέσει του ".
Ας μείνουμε εκεί.
Εγώ προσωπικά αν με διατάζανε να φύγω από το σπίτι και τη γή μου,γιά να "γεννηθεί" καινουρια οικογένεια ,θα έκανα τα ίδια και χειρότερα από αυτά των παλαιστινίων.
αυτό εννοώ , αρχίνα απ την αρχή.
και μετά εύκολα εξηγούνται όλα.
όσο γιά το "πάλαιμα " των Εβραίων ανάμεσα στους αλλόπιστους.....
ε, εδώ που τα λέμε , δε τους κακόπεσε κιόλας που τους χαρίσανε πατρίδα...στο κατω κάτω ας μη γινότανε κλεπταποδόχοι...

γιά το υστερόγραφο, μη λέμε και χαζά τώρα..
δεν το ξέρεις πως ο μουμπάρακ και τα αραβάκια φιλαράκια του είναι από χρόνια κώλος και βρακί με τους αμερικανους; Χρόνια τώρα.
και τι σημαίνει αυτό.Πως επειδή οι άραβες έχουν πάει με τη μεριά του ισχυρού, ο αδύναμος χάνει το δίκιο του;.Τι σχέση έχει αυτό που μου λές.
Και εδώ που τα λέμε,ο μύθος του ισραήλ που μόνο και κατάμονο , με τα πυρηνικούλια του και τα χημικούλια του επιτρέπεται να μάχεται εναντίον των απίστων ,δεν έχει και μεγάλη βάση..

δ

demetrat είπε...

α , ξέχασα.
Μας έμεινε και κάτι καλό από τα χρονια τα παλιά.
"τα τελευταία γενονότα"πάντα έχουν και προηγούμενα.Αν θές να τα αναλύσεις, αναγκαστικά θα τα λάβεις υπ' όψιν σου.Διότι η φύσις η σοφή, την παρθενογέννεση την έχει στείλει στα τάρταρα.
δ

glam είπε...

Αρχίζω από το τελευταίο!

Άντε να αρχίσω από το πρώτο.:)
Ότι δλδ πάντα υπάρχουν και "προηγούμενα που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν", συμφωνώ, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα!
Πάντα υπάρχουν και άλλα "προηγούμενα", πχ για τους Εβραίους η αρχή των γεγονότων μπορεί να είναι πολλά χρόνια πριν , όταν εκδιώχθηκαν από την γή τους, είχαν και αυτοί κάποτε πατρίδα.....
Αλλά και αν δεχτούμε αυθαίρετα το 1948 ως έναρξη, πάλι άκρη δεν θα βγάλουμε.
Πόσο ρεαλιστικό είναι να συζητάει σήμερα κάποιος για το τι έγινε τότε, πέρα βέβαια από την ιστορική σκοπιά, και για επαναφορά στην τότε κατάσταση.
Και εν πάση περιπτώση, κανένας λαός δεν εγκαταστάθηκε ποτέ σε μια περιοχή και να έγινε δεκτός με λουλούδια από τους προηγούμενους κατοίκους της.......

Για να σε μπερδέψω ακόμη περισσότερο, στα "περί δικαιοσύνης" θα σου πω ένα παραμύθι:
Ο Α οδηγός είναι σταματημένος στο φανάρι, έρχεται ο Β οδηγός, και αφηρημένος, του ρίχνει μια από πίσω και τον τρακάρει.
Ο Α κατεβαίνει και αρχίζει να βρίζει τον Β, ο Β αντιδρά χτυπώντας τον μπουνιές, ο Α , πιο μικροκαμωμένος, κάποια στιγμή βγάζει ένα μαχαίρι και χτυπά τον Β, και πάει λέγοντας.....

Ποιός έχει δίκαιο και πόση σημασία έχει πως ξεκίνησε ο καβγάς;;

glam είπε...

Για το από πότε αρχίζει το "κράτος" του Ισραηλ, μια ματιά εδώ