12.4.10

Νίκος Μαζιώτης: Τον είχα γνωρίσει λίγο......

Το όνομα μου φάνηκε γνωστό, αν και η φώτο που δημοσίευσαν τα κανάλια δεν μου έλεγε τίποτα.
Πριν από λίγο όμως , βλέποντας μια παλιότερη φωτογραφία του στον ΣΚΑΙ, βεβαιώθηκα, ήταν αυτός!
Για να καταλάβετε, πρέπει να γυρίσω πίσω σχεδόν 20 χρόνια, άλλη μια απόδειξη ότι το μυαλό μου δουλεύει......:)
Κάπου μετά το 1990 πηγαίνω για δουλειά στο ΡΟΥΦ, κάποια αναβολή από τον στρατό του ενός γνωστού, δεν θυμάμαι καλά, και μπαίνω στο κτήριο του στρατοδικείου, όπου στεγάζονταν και η συγκεκριμένη υπηρεσία.
Περνώντας από τους διαδρόμους, κάποια στιγμή, σε μια αίθουσα βλέπω πολλούς αναρχικούς μαζεμένους, δεν είναι και ότι συνηθέστερο για ένα στρατοδικείο, και ρωτώ τον φρουρό, "τι γίνετε;" (Φυσικότατη Ελληνική περιέργεια...)

Μου απαντάει: "Δικάζουνε αυτόν τον αναρχικό, τον Μαζιώτη!"
Κατάλαβα, επί μέρες έγραφαν οι εφημερίδες για το γεγονός, ήταν, ίσως, ο πρώτος "αρνητής στράτευσης" για πολιτικούς λόγους, με εκτεταμένα ρεπορτάζ, αναλύσεις κλπ.

Μια και είχα τελειώσει την δουλειά μου, μπήκα στην αίθουσα για να παρακολουθήσω, θεώρησα ότι ίσως έχει ενδιαφέρον η αντιπαράθεση επιχειρημάτων και από τις δυο μεριές, αλλά διαψεύστηκα.....

Την στιγμή που μπήκα, ο κατηγορούμενος διάβαζε ένα πολυσέλιδο κείμενο που σύντομα κατάλαβα ότι ήταν η απολογία του, όταν λέμε πολυσέλιδο όμως το εννοούμε, πάρα - πάρα - πάρα πολλές σελίδες......!
Από το πρώτο λεπτό άρχισε η απογοήτευση.
Η άρθρωσή του ήταν χάλια, με το ζόρι να καταλάβεις τι έλεγε, εντάξει είπα "δεν μπορεί να είναι όλοι ρήτορες", το χειρότερο όμως ήταν ότι το κείμενο ήταν γραμμένο σε γλώσσα αναρχική και ιδιαίτερα "κουλτουριάρικη", που κάθε δεύτερη λέξη, ήθελες λεξικό για να την καταλάβεις......
Το "κερασάκι στη τούρτα" ήταν ότι δεν το είχε διαβάσει ΟΎΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΆ, πιο πριν, για να ξέρει τουλάχιστον τι λέει περίπου.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν, στις πέντε λέξεις που διάβαζε έκανε έξη λάθη!
Λάθη που συχνά ήταν και αδικαιολόγητα πχ σε "εύκολες" λέξεις, που ακόμα και απόφοιτος δημοτικού θα τα απέφευγε....
Στην αίθουσα επικρατούσε πλέον μια κατάσταση της "πλάκας".
Από τους δικαστές (5 ήταν αν θυμάμαι καλά) 2-3 ήταν σκυμμένοι, και καλά κάτι γράφουν, για να μην φανούν τα χαμόγελα, ένας κοίταζε με απλανές βλέμμα, ήταν ασφαλώς "αλλού", και μόνο ο πρόεδρος έκανε φιλότιμες προσπάθειες να δείχνει ότι τον παρακολουθεί, κρατώντας με τα δύο χέρια την φαλάκρα του.....ο δύστυχος.

Αλλά και από την μεριά των ομοϊδεατών τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα:
Όσοι ήταν με τις γκόμενες τους, "ψηλοχαμουρεύονταν", οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να ξαπλώσουν όσο πιο αναπαυτικά γίνονταν αλλάζοντας θέσεις.
Μόνο δυο - τρεις παρακολουθούσαν με προσοχή , ήταν βέβαιο ότι αυτοί τα είχαν γράψει.......
Κάποια στιγμή ο πρόεδρος δεν κρατήθηκε άλλο και του είπε κάτι τέτοιο: "Σας παρακαλώ κύριε Μαζιώτη εδώ απολογήστε για σας, δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε για όλο το αναρχικό κίνημα...."
Που να λυπηθεί ο κατηγορούμενος τους στρατοκράτες.. συνέχισε απτόητος στο ίδιο ρυθμό.

Σε 20 λεπτά εγκατέλειψα την προσπάθεια, σηκώθηκα και έφυγα, η γνώμη μου εκείνη την στιγμή ήταν ότι οι αναρχικοί βρήκαν ένα παιδί "περιορισμένης αντίληψης" και το χρησιμοποίησαν...

Τώρα ακούω ότι αυτό το άτομο είναι εκ των ηγετών της οργάνωσης, έτσι τουλάχιστον λέει η αστυνομία, δεν το πιστεύω , εκτός και αν πέφτω τόσο έξω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα "επαναληφθεί" η δίκη που παρακολούθησα τότε, ενός όχι παιδιού πια, που σήκωνε τα βάρη αλλών.

Περισσότερα για τον Μαζιώτη
εδώ

3 σχόλια:

glam είπε...

Τι κατάρα είναι αυτή που έχω εγώ;
Όλοι οι φίλοι μου είναι "αριστερόστροφοι", άντε να συζητήσεις πολιτικά μαζί τους..... !!!
ΠΧ Η ΔΗΜΗΤΡΑ!

Όρε Δήμητρα:
1)Πες μου σε παρακαλώ 1 (έναν) λόγο, που σε κάνει να πιστεύεις, ότι ξαναγυρνώντας στην δραχμή, οι τιμές θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2001, και δεν θα μετατραπούν στο ακριβές αντίτιμο των ευρώ, στρογγυλοποιημένο πάντα προς τα πάνω;
(Άσε που και τότε , όλα πανάκριβα ήταν....)

2) Πόσο πληρώνεις το φρούτο εποχής;
Το πορτοκάλι για παράδειγμα πάει 0,30-0,50 το κιλό στην λαϊκή το μεσημέρι, είναι ακριβό;;

Για να μην πω για την υποτιμησάρα που θα γίνει αμέσως και για να αγοράσεις οτιδήποτε εισαγόμενο (δλδ το 90% των προϊόντων) θα δίνεις, τουλάχιστον, άλλο ένα 30% παραπάνω απ΄ότι σήμερα.

Για ξανασκέψου το.......συμφέρει στο εργατικό πληθυσμό , και ειδικά στους χαμηλόμισθους;

demetrat είπε...

καλημέρα δεξιόστροφε σύντροφε.

αν και ρώτησα αν πρόσεξες,
πράμμα που γιά μένα σημαίνει πως δεν γνωρίζω αρκετά γιά το θέμα, παρόλα αυτά θα προσπαθήσω .....

1)ο μόνος λόγος που το πιστεύω είναι πως οι τιμές πιθανόν να μην επανέλθουν στα επίπεδα του 01, αλλά θα του πέσει κοματάκι δύσκολο του καθενός να μας πει το 3 ευρω, 3000 δραχμές.Γιατί η ανάμνηση της δραχμής είναι πολύ έντονη ακόμα σε όλα τα στρώματα.Το πολύ πολύ να το κάνει 300 δραχμές.λέμε τώρα

2)το φρούτο εποχής , δεν το αγοράζω γιατί τόχω φυτεμένο, και τις φράουλες που λιμπίζομαι στο μανάβικο ακόμα δεν τις έχω ακουμπήσει , αλλά εδώ που ζώ, το πορτοκάλι γιά στύψιμο, πάει 0,70 το κιλό, και το άλλο πάνω από ευρω.Οπότε, γιά ενα κιλό πορτοκάλια που τα παράγει η ελλάδα με τη σέσουλα, να δώνεις 240 δραχμούλες, όσα και η κόρη στην ολλανδία, είναι λίγο σόλικο πώς να το κάνουμε.Επίσης μπορείς να τα διαθέσεις σε όποια χώρα θές, και με όποια τιμή θες.Δεν ειναι απαραίτητο να περάσεις από ΕΕ.

Ο τουρισμός μας επίσης που είναι και η κύρια βιομηχανία της ελλάδας, χωρίς πολλά πολλά θα αποχτήσει αμέσως την καλύτερη φατσάδα στην αγορά.Εκεί να δεις γλέντια , όχι που τώρα όσοι έρχονται πάνε μόνο στα μεγάλα ριζόρτς που έχουν αγοράσει οι μεγάλες εταιρειες τους(λεμε τούι)που εσύ τα κοιτάς απόξω, και είναι στις καλύτερες μεριές της ελλάδας,και όλ ινκλουσιβ και πάει τετέλεσται το οτιδήποτε ζούσε γύρω από τον τουρίστα.....ξαναλέμε τώρα.

Γιά την υποτιμησάρα.......χμού, εδώ φιλενάδε,με βάζεις εύκολα.
αν είναι να σταματήσω ως χώρα να εισάγω το 90%των προιόντων μου, και η υποτιμησάρα θα αναγκάσει τον ψαρά ,το μικροκτηματία και τον μικροτέτοιο να ξαναβγεί στην παραγωγή γιά να φάει, μέσα με τα χίλια.
Δεν πειράζει, ένα πλυντήριο και ένα ψυγείο, ας το αγοράσω ξανά σε τιμές 90 ,έτσι κι αλλιώς δεν θα τρώω μίξερ και ψυγεία κάθε μήνα.
Τότε να δω και τι χαρές θα κάνει η κάθε Μέρκελ, που θα χάσει τα πελατάκια.Ουφ.

υ.γ
χα χα , είναι γιατί σου βγάζουμε την κρυμένη αριστερή πλευρά του εαυτού σου,γιαυτό!
υ.γ2
όλο το μέλι από σένα θα το παίρνω από δω και πέρα και θα σου στέλνω μαρμελάδες !!
:)
δ

glam είπε...

Φιλενάδα:
Από τα λίγα που ξέρω.
Ο μόνος, ίσως, πραγματικός λόγος πτώσης των τιμών είναι
"η προσφορά, να είναι, μεγαλύτερη από την ζήτηση"
Πράγμα που κάνει καθημερινά η αγορά αν λειτουργεί ......

πχ Αν η ζήτηση σε πορτοκάλια μειωθεί,τότε οι τιμές θα πέσουν.....λογικά!

Οι τιμή στην Ολλανδία είναι ίδια με την Ελλάδα , συχνά και καλύτερη, επειδή οι δικοί μας θέλουν να δουλεύουν λίγο και να βγάζουν πολλά, βέβαια το ίδιο θέλουν όλοι οι άνθρωποι, αλλά εκεί οι πελάτες έχουν καταναλωτική συνείδηση και αν αντιληφθούν να το παρατραβάνε με καρτέλ κλπ δεν το έχουν σε τίποτα να τραβήξουν ένα μποϊκοτάζ στο προϊόν για κανένα μήνα και να το "φυσάνε και να μην κρυώνει"....
Συμπληρωματικά δε λειτουργεί και ο νόμος....
Εδώ έχεις προσέξει ποτέ κάτι τέτοιο;;

Και τώρα στα εύκολα.

Αν σταματήσουν οι εισαγωγές, δεν θα μας λείψουν "...ένα πλυντήριο και ένα ψυγείο", απλά θα γυρίσουμε στην δεκαετία του 50.
Ξέρεις κανέναν να θέλει κάτι τέτοιο;
(Μόνο την βενζίνη να αναφέρω, που από 500 δρχ που είναι σήμερα θα πάει στις 650, και την χρησιμοποιούμε όλοι, κάθε μέρα, άμεσα ή έμμεσα......)

Υγ 1. Αν "αριστερός" είναι αυτός που θέλει "έναν καλύτερο κόσμο", τότε ομολογώ ότι είμαι:))
Υγ 2. Η τράμπα, φυσικά, δεκτή !!