14.2.10

Το καρότσι του " έξυπνου ! " μελισσοκόμου...η συνέχεια!

Μετά την θερμή υποδοχή που έτυχε το πρωτότυπο....και επειδή κάποιοι συνάδελφοι σκέπτονται να το φτιάξουν άμεσα, θεώρησα σωστό να γράψω μερικές σκέψεις μου, που πιθανόν, να τους ωφελήσουν.

Όσοι μπορούν να περιμένουν λίγο, καλό θα ήταν να το κάνουν, ο λόγος: Μπορεί το "προϊόν" να δίνει κάποια λύση στα προβλήματα της μεταφοράς των μελισσιών αλλά πολύ απέχει ακόμη από αυτό που, εγώ τουλάχιστον που το έχω χρησιμοποιήσει, θα χαρακτήριζα " σχετικά ολοκληρωμένο προϊόν".
(Τέλειο, ως γνωστόν, δεν υπάρχει....)


Συγκεκριμένα, πέρα από τις παρατηρήσεις που ήδη έγιναν από συναδέλφους, {πχ το όνομα αντιμετωπίστηκε άμεσα:)), υπάρχουν και άλλα σημαντικά "προβλήματα" που πρέπει να διορθωθούν.

Ασφαλώς όσοι έχουν τα "μέσα", τις "γνώσεις" αλλά και τον "χρόνο" θα βρουν τις λύσεις μόνοι τους, οι υπόλοιποι όμως θα είναι "κρίμα" να το φτιάξουν και στην συνέχεια να διαπιστώσουν πως με μερικές "τροποποιήσεις" ή "αλλαγές" θα είχαν ένα πολύ καλύτερο εργαλείο για την δουλειά τους....

Είναι σαν να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο σήμερα, ενώ σε ένα μήνα θα το έπαιρνες στην ίδια τιμή και με αιρ κοντίσιον! ( Την πάτησα και το λέω...!:( )

Τα προβλήματα αυτά είναι δύσκολο να τα "περι-γράψω" ενώ αρκεί μια βόλτα με μια βαριά διώροφη ή τριώροφη για να τα "δεις" αμέσως...

Γενικά να αναφέρω πως αφορούν την βελτίωση της σταθερότητας αλλά και της λειτουργικότητάς του.


Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν , κατά την γνώμη σας, θα είχε "εμπορική επιτυχία" στην αγορά, με "εκτιμώμενη" τιμή περίπου τα 100 Ευρώ.

Υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν θα μπορούν να το φτιάξουν, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η μαζική παραγωγή κατεβάζει σημαντικά το κόστος σε σχέση με την "ατομική", εκτός αυτού η " επαγγελματική δουλειά" είναι, συχνά, καλύτερη, οπότε ίσως να συμφέρει η αγορά παρά η κατασκεύη του, τελικά......

Έχουμε προχωρήσει στην "πατέντα" και έχουμε μια αγωνία, όπως καταλαβαίνετε.......:)!

Φιλικά
Γιώργος Λάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: