5.9.09

Γιατί ΔΡΑΣΗ!

Μικρή εξομολόγηση!

Σε όλη την 49χρονη ζωή μου, δεν υπήρξα ποτέ ενταγμένος σε κάποιο κόμμα, λόγου χαρακτήρα δεν μου πάει ιδιαίτερα η "ομαδοποίηση" ή "κοπαδοποίηση", όπως θες πέστο.

Αν και ψήφιζα σε όλες τις εκλογές, το έκανα κυρίως, ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια, με κριτήριο την προσωπικότητα των υποψηφίων της περιοχής μου (Ν. Καρδίτσας), άσχετα από το κόμμα στο οποίο ανήκαν, και συχνά όταν δεν έβρισκα κάτι ενδιαφέρον, προτιμούσα μικρά κόμματα, (βασικά Συνασπισμό).

Τον τελευταίο καιρό αυτό άλλαξε και κύριος υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο Ν. Δήμου, με τον ορθολογισμό του, και φυσικά το internet με την δυνατότητα επικοινωνίας, έτσι "γνωρίστηκα" με τον Μάνο και την "Δράση".

Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ

Αν και σαν άνθρωπος είμαι μάλλον "κοινωνικό ζώο" με απωθεί το στενό προσωπικό συμφέρον (ρουσφέτι) που έλκει τους περισσότερους στα δύο μεγάλα κόμματα.
Προσθέτοντας σε αυτό τα "τζάκια" που τα ελέγχουν και την ανικανότητα, λόγω αναξιοκρατίας, που αυτό συνεπάγεται, τα σκάνδαλα και όλα τα άλλα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν.....

Κ.Κ.Ε.

Η φράση του Χάρυ Κλιν "έκλεισε το εργοστάσιο αλλά η αντιπροσωπία εξακολουθεί..." με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό.....

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ
Η μεγάλη απογοήτευση! Ειδικά τα τελευταία χρόνια, αυτοκαταστροφικός.

ΛΆΟΣ
Δεν ψήφησα ποτέ μου, όχι τόσο λόγω ιδεολογίας, ποιος την έχασε για να την βρει ο Καρατζαφέρης; Δεν τον θεωρώ καν ακροδεξιό! Αλλά λόγω ηγεσίας.(πχ Αν πίστευε ότι βάζοντας το "σφυροδρέπανο" στη σημαία του, θα κέρδιζε επιπλέον ψήφους, πιστεύω, ότι θα το έκανε χωρίς κανένα ενδοιασμό....)

ΟΙΚΟΛΌΓΟΙ
Το κόμμα που πιθανόν να ψήφιζα αν δεν "κατέβαινε" η ΔΡΆΣΗ
Δεν θα εντασσόμουν όμως ποτέ ενεργητικά λόγω της μονοδιάστατης οπτικής που τους χαρακτηρίζει και κυρίως του "φανατισμού" και της "υποκρισίας" σε ότι αφορά θέματα περιβάλλοντος (πχ Να μην φτιαχτούν νέοι δρόμοι, ενώ είναι απαραίτητοι σε πολλές περιπτώσεις, γιατί θα κοπούν δένδρα, να μην φτιαχτεί φράγμα γιατί θα επηρεάσει το περιβάλλον, λες και τα φράγματα με τις τεχνικές λίμνες (πχ Πλαστήρα) που δημιουργήθηκαν έβλαψαν .....

"Υποκρισία" γιατί ενώ παίρνουν "αξιόλογα" ποσοστά πχ στο Γαλάτσι, δεν βλέπω και πολλούς να "ασχολούνται" με τη φύση.... (πχ στο Άλσος Γαλατσίου, ενώ υπάρχει "ανάγκη και κόψιμο" ελάχιστους "τρελούς" (λέγε με Δημήτρη!) ξέρω που ασχολούνται....και , απ' όσο ξέρω, δεν είναι κανείς "οικολόγος".....

Τέλος η ΔΡΆΣΗ:
Δεν ξέρω που θα "βγει" αυτή η "ιστορία", αλλά και τίποτα να μην γίνει, θα λέω , ελπίζω, κάποτε στα εγγόνια μου: Κάτι προσπάθησα.................

5 σχόλια:

Foris Mouratidis είπε...

Φιλε καλη επιτυχια να εχεις.

glam είπε...

Foris: Ευχαριστώ ιδιαιτέρως !!!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Μιας και θέλεις Οικολόγους για το Γαλάτσι σε πληροφορώ πως έχω επικοινωνήσει με τον Δημήτρη και στην επόμενη εξόρμηση σας θα είμαι και εγώ. Θα στείλω και email στο κόμμα για ενίσχυση :)

Αν δεν ψήφιζα ΟΠ θα ψήφιζα Δράση μιας και εκτιμάω τα περισσότερα στελέχη τους. Μάλιστα αυτή τη περίοδο διαβάζω ένα βιβλίο του Χαριδήμα Τσούκα.

Ο Χάρυ Κλιν ήταν, όπως πάντα πολύ εύστοχος :)

glam είπε...

Ιωάννη ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια , ελπίζω να τα πούμε από κοντά και..... Χρόνια Πολλά!!

doctor είπε...

Γιώργο, είμαι κι εγώ ένας απογοητευμένος από τον ΣΥΝ.
Δεν μιλάω για την εποχή Δαμανάκη αλλά για τον Κωνσταντόπουλο που ήταν σοβαρός, νηφάλιος και με καθαρή σκέψη.
Ο Τσίπρας και ο Αλέκος το έκαναν το μαγαζί να μην πω πως...
Τέλος πάντων...

Για το Γαλάτσι πονεμένη ιστορία.
Λόγια πολλά, πράξεις μηδέν.
Γιάννη, μην το παίρνεις προσωπικά, απλώς εδώ στο Γαλάτσι διαβάζουμε στις τοπικές εφημερίδες τόσα λόγια από "ευαίσθητους" ανθρώπους, οι οποίοι είναι όμως οικολόγοι του καναπέ και του πληκτρολογίου.

Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου οικολόγο, αλλά εραστή της φύσης.
Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.
Ρε Γιώργη, τι γαμάτη βροχή είναι αυτή σήμερα;;;;;;;;;;;;

Ποτίζονται τα δεντράκια ρεεεεεεε