20.7.09

Σκέψεις για την μετανάστευση

Η μετανάστευση είναι μια αρχέγονη διαδικασία πολύ πριν την ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη γη.
Παρατηρείται σε όλα τα είδη (ζώα ,φυτά) και είναι ταυτόσημη με την έννοια της επιβίωσης .

Για να το πω απλά, όταν σε μια περιοχή οι κάτοικοί της πιστεύουν ότι αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους (πχ τροφή) αυτοί μετακινούνται σε κάποια άλλη .
Έτσι ήταν πάντα και , μάλλον, έτσι θα παραμείνει.......

Σχεδόν πάντα η “εισβολή” συνοδεύεται από ανακατατάξεις και συγκρούσεις μεταξύ παλαιών και νέων κατοίκων το μέγεθος των οποίων διαφέρει ανάλογα με την απειλή που εκπροσωπούν οι νεοεισερχόμενοι στις επιμέρους “κοινωνικές” τάξεις των “παλαιών” κατοίκων. (πχ η είσοδος ενός κοπαδιού από αντιλόπες θα γίνει διαφορετικά δεκτή από την ομάδα των λιονταριών σε σχέση με τις ντόπιες αντιλόπες ή τα άλλα φυτοφάγα, .)

Τα πλεονεκτήματα , πέρα από αυτή καθ' αυτή την ίδια την επιβίωση! Είναι ο σημαντικός εμπλουτισμός σε “ποικιλότητα” μεταξύ των ειδών , πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης όλων. ( είναι άπειρες οι περιπτώσεις όπου “κλειστές “ κοινωνίες κατέρρευσαν ολοκληρωτικά σε πολλά επίπεδα.....)

2 σχόλια:

doctor είπε...

Άψογος! Ειδικά στο τελευταίο θα μπορούσαμε να βάλουμε το παράδειγμα του αυτοαπομονωτισμού της Αλβανίας τότε και της Βορείου Κορέα τώρα που κι αυτή θα καταρρεύσει μια μέρα μαζί με την ...σοσιαλιστική Κούβα σαν τραπουλόχαρτα, όπως η ΕΣΣΔ...

IxNiLaTiS είπε...

Η Αλβανία και η Κορέα αποτελούν ένα ακραίο παράδειγμα κλειστής κοινωνίας, όπως και η Ελλάδα αυτή την στιγμή αποτελεί ένα ακραίο παράδειγμα "ανοικτής" κοινωνίας, όπου μπαίνει μέσα όποιος θέλει, όταν θέλει, κάνει ότι θέλει όταν θέλει ...

Ε όχι και έτσι !!!

Πράγματι η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού είναι πλούτος για μιά χώρα, αλλά υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό ατόμων που μπορεί να δεχθεί. Για να δεχθείς κάποιον πρέπει να έχει και την ανάλογη υποδομή και να γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα του αξιοποιήσεις. Διαφορετικά αρχίζουν τα προβλήματα ;)

Εδώ εφαρμόζεται το παράδειγμα με τις αντιλόπες του glam. Όποιος δηλαδή έχει συμφέρον από τους εισερχόμενους μιλάει θετικά, ενώ όποιος ζημιώνεται μιλάει αρνητικά.

... Υπάρχουν και κάποιοι βλάκες που χωρίς να καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, γίνονται φερέφωνα του ενός ή του άλλου.