30.3.09

Μεγάλα "μέσα" και προεκλογικά...

Μεγάλα "μέσα" έχουν τελικά οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτων δλδ η αυτοκ/βιομηχανία, κυρίως μέσα από τα παπαγαλάκια τους , τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ.( αντίστοιχα μεγάλη με το διαφημιστικό πακέτο!!!)
Έφτασε μια "κλάψα" κάμποσες μέρες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων για να φτιαχτεί το κλίμα, και να "ενδώσει" ο υπουργός Εθ. Οικονομίας να μειώσει του φόρου στα ΙΧΕ.

Θα αναθερμάνει , λέει, την αγορά αυτοκινήτου!

Ρε κουφάλες που τα πουλάτε αυτά;

Παράδειγμα: με την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου αξίας 15000 ευρώ, το κράτος θα "συνεισφέρει" με 500-600 ευρώ με την μείωσει του φόρου, θα παίρνει ο αντιπρόσωπος
300-500 ευρώ, δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι η προμήθεια, και τα υπόλοιπα θα καταλύγουν στην τσέπη του αυτοκ/βμήχανου.

Ενώ αν τα 15000 χιλ "έπεφταν" στην οικοδομή, θα έπερνε ο τσιμεντάς, ο νταμαρτζής (αμμος κλπ)ο αλουμινάς , ο σιδεράς ο τουβλάς κλπ και τα λεφτά θα γύριζαν εδώ μέσα τα περισσότερα ( άντε να στείλει και ο γείτονας Αλβανός πέντε ευρώ στην πατρίδα του, τώρα πιά ένα είμαστε!!.....)
Αλλά είδατε κανέναν τσιμεντά, τουβλά κλπ να κάνει διαφήμηση στην tv, όχι!
Εμ, πως αγαπητέ να σε βοηθείσει ο υπουργός;;;

Και υποτίθετε ότι σε στιγμές κρίσης τα πρώτα που "κόβεις" είναι τις πολυτέλειες και τα "λούσα", αρκεί να μην επέρχονται εκλογές.....

6 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Πράγματι είναι εντελώς "περίεργη" (τουλάχιστον ) η επιλογή αυτής της φορολογικής μειώσεως η οποία πρωτίστως θα ωφελήσει τις αλλοδαπές(δεν υπαρχουν ημεδαπές!!) βιομηχανίες αυτοκινήτου. Το γεγονός ότι μέγα μέρος της διαφημιστικής δαπάνης που εισπράττουν τα ΜΜΕ προέρχεται από εισαγωγείς αυτοκινήτων δεν πρέπει να είναι ασχετο με α-νόητη επιλογή!

.foris mouratidis. είπε...

Ρε George πολυ απλοικα σκεφτεσαι.
Ακου εκει να δωσουν λεφτα στην οικοδομη,στον μπετατζη και στον σουβατζη.Αυτοι δεν εχουν κοτερο να φιλοξενουν υπουργους.

glam είπε...

@ Χρήστο , ακριβώς και μάλλον το παιχνίδι παίζετε με την πίεση της βιομηχανία στην κυβέρνηση της χώρας της, στην συνέχεια η κυβέρνησή τους στην δική μας, έχουμε ανάγκη βλέπεις, από δάνεια για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, οπότε σου λέει ο άλλος "να σε βοηθήσω να πάρεις δάνειο, αλλά πάρε μου μερικά αυτοκινητάκια , κανένα οπλικό κλπ κλπ ...”

glam είπε...

@ foris
Όχι μόνο κότερο δεν έχουν, αλλά δεν κάνουν και μανικιούρ.
Αφού να φανταστείς, προεκλογικά που αναγκάζονται, θέλοντας και μη, να χαιρετίσουν καμπόσους από δαύτους, δια χειραψίας , μετά κάνουν απολύμανση, σου λέει με αυτά που πιάνουν κάθε μέρα στα χέρια τους δεν είναι για πολλά- πολλά....

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

glam
Σωστώς!

glam είπε...

Ευχαριστώ Ανέστη!