23.12.08

Παγίδα - Μελισσοκομικά

Στο πάνω μέρος ενός πατώματος (κυψέλη) τοποθετούμαι ψιλή σήτα (σφραγίζει), στο κέντρο της σήτας ανοίγομαι μια τρύπα με ακτίνα 10 πόντους (περίπου), στην συνέχεια φτιάχνουμε ένα χωνί συρμάτινο και το προσαρμόζουμε στην τρύπα, ενώ το πάνω μέρος του χωνιού στενεύει (ακτίνα 3-4 πόντους) και το ύψος του τους 25 πόντους (περίπου), στην συνέχεια τοποθετούμαι ένα δεύτερο σώμα κυψέλης πάνω στην κυψέλη με το χωνί και σφραγίζουμε με ψιλή σήτα και το δεύτερο πάτωμα.
Τοποθετούμαι το ένα πάτωμα πάνω στο άλλο , και μετά και τα δυο μαζί πάνω σε πέτρες. (να απέχουν από το έδαφος 10-15 πόντους)
Το δόλωμα τοποθετήστε ανάμεσα στα δυο πατώματα (δλδ να πρέπει τα σερσέγκια να περάσουν από κάτω , να ανέβουν μέσα από το χωνί ,να το φάνε και να παγιδευτούν).
Για τον λόγο αυτό καλό είναι να βάζουμε και μερικά δολώματα ανάμεσα στις πέτρες που ακουμπά η παγίδα για να προσελκύονται πιο εύκολα.( τα έντομα προσπαθούν να διαφύγουν προς το πάνω μέρος τις παγίδας από όπου έρχετε το φως)

Την παγίδα την πλακώνουμε με κάποια πέτρα για να μην ανατρέπεται εύκολα με τον αέρα ή από άλλα ζώα (γάτες κ.λ.π.)

Έξοδα και υλικά κατασκεύης:

Σήτα ψιλή 1 μέτρο κόστος 5Ε (περίπου)
1 κουτάκι πινέζες πινέζες (για στερέωση της σήτας)
2 παλιά πατώματα
Σύρμα 2 μέτρα για να φτιάξουμε το χωνί και να το στερεώσουμε πάνω στην τρύπα
Δόλωμα (μικρά κουτάκια σκυλο/γατοτροφής) 0,5Ε

ΥΓ. Ξέχασα να προσθέσω ότι χρειάζονται οπωσδήποτε και .....σερσέγκια αλλιώς ...τζάμπα κόπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: