13.6.08

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΤΙ ΧΑΡΤΙΆ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ για συμπλήρωση δήλωσης και κατάθεση. (απλές περιπτώσεις!!)

1.Φωτοτυπία Συμβολαίου.
2.Φωτοτυπία πιστοποιητικού μεταγραφής, από το υποθηκοφυλακείο. ( εάν υπάρχει, αλλιώς θα προσκομιστεί μελλοντικά!)
3.Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.
4.Φωτοτυπία εγγράφου που να φαίνεται το Α.Φ.Μ. ( εκκαθαριστικό της Εφορίας, λογαριασμό Δ.Ε.Η. , Κ.Λ.Π. )
5.Πρωτότυπη απόδειξη πληρωμής τελών κτηματογράφησης, από τράπεζα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση, με τον τσαμπουκά επιβάλλει την καταβολή τελών, τα οποία δεν θα έπρεπε να καταβάλουν οι πολίτες αφού αναφέρονται σε υποχρέωση της πολιτείας για τη δημιουργία Κτηματολογίου, για την οποία έχουν δοθεί άφθονα κοινοτικά κονδύλια.

Επομένως, είναι παράνομη η επιβολή των τελών αυτών. Τίθεται το θέμα πλέον πώς οι πολίτες μπορούν (όταν θα έχουν πληρώσει) να ζητήσουν την αποζημίωσή τους από το Δημόσιο με τη διαδικασία της Αστικής Ευθύνης του Κράτους (άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα).

Εδώ το κράτος κάνει τον τσαμπουκά, επειδή γνωρίζει ότι τα δικαστικά έξοδα θα είναι περισσότερα από το ποσό που θα έχει καταβληθεί ατομικά από τον κάθε ένα Έλληνα πολίτη.

Ορισμένοι δικηγόροι στο έχουν σαν σύστημα να ζητούν από πελάτες τους - όταν προβλέπεται μακροχρόνια δικαστική διένεξη - να τους κάνουν μια εξουσιοδότηση με την οποία να δηλώνουν ότι θα ανταμείψουν το δικηγόρο, μετά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης με το 4-5% του ποσού που θα κερδίσουν δικαστικά.

Έτσι και ο πολίτης ξενοιάζει και ο δικηγόρος μαζεύει μερικές χιλιάδες ομοειδείς υποθέσεις (π.χ. επιστροφής φόρων που δεν έπρεπε να είχαν επιβληθεί)από στερεότυπες πολυ-φωτοτυπημένες αγωγές.

Θα πρέπει τώρα να στίψουν το μυαλό τους οι δικηγόροι ως προς το "πως θα καταφέρουν να μαζέψουν μεγάλους αριθμούς πολιτών που να συνδέονται με το δεσμό της ομοδικίας" ώστε να αποφύγουν το σκόπελο των δικαστικών εξόδων και να εξασφαλίσουν μια περιουσία με το "φασούλι-φασούλι, γεμίζει το σακούλι".

Βέβαια υπάρχει και η χριστιανική άποψη, όταν σου δώσει κάποιος ένα χαστούκι, να τον προσκαλέσεις να σου δώσει και άλλο ένα από το άλλο μάγουλο". Το είδαμε στην αποχή από τα γαλακτοκομικά και τα ζυμαρικά κλπ.

glam είπε...

Έχω αντιρρήσεις!!
Το κράτος δεν προσφέρει ποτέ και τίποτα δωρεάν, τα πάντα πληρώνονται μέσω των φόρων από τους πολίτες , και μάλιστα πολύ ακριβά , σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες .

Η επιβολή έμμεσων φόρων , όπως ο συγκεκριμένος, είναι μεν άδικος , αλλά υποχρεωτικός , λόγω των γνωστών προβλημάτων στην οργάνωσή της φορολογικής πολιτικής.


Όσο αφορά τα κοινοτικά κονδύλια που δόθηκαν , για αυτό τον σκοπό , είναι βέβαιο ότι “φαγώθηκαν” αρκετά από αυτά , αλλά αμφιβάλλω αν θα επαρκούσαν για την ολοκλήρωση όλου του έργου.

υ.γ. Το ποσοστό που αναφέρεις (4-5% για τους δικηγόρους, ) μου φαίνεται πολύ μικρό , μιλάμε για δικηγόρους......:))