3.10.07

πολιτική

Ο μεγάλος Νικολο Μακιαβελι έγραφε πολλά χρόνια πριν : Ο καλός ηγέτης πρέπει να είναι λιοντάρι και αλεπού, τότε η Πόλις(Χώρα) που τον έχει, είναι τυχερή.

Από τους υποψηφίους στο ΠΑΣΟΚ δεν διακρίνω κάποιον να συνδυάζει τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, κάθε άλλο θα έλεγα ....
Αλλά ας τους δούμε λίγο αναλυτικά.
Ο Γιώργος είναι τελειωμένη υπόθεση, είχε την ευκαιρία και την κλώτσησε !
Αναγκαστικά θα συμφωνήσω με τον Μητσοτάκη, το παιδί δεν κάνει!
Όχι τόσο γιατί έχασε τις εκλογές, αυτές ήταν χαμένες έτσι και αλλιώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Καραμανλή να μην τις κερδίσει!(τόσοι ανίκανοι είναι δύσκολο να βρεθούν σε μια κυβέρνηση) όσο το ότι πέτυχε το μοναδικό ρεκόρ, να τρέχει μόνος του (ως αξιωματική αντιπολίτευση) και να βγει δεύτερος , από 40,5 % το 2004 στο 38% το 2007 απίστευτο.
Βέβαια ο άνθρωπος δεν χρειάστηκε να παλέψει και να ματώσει για να κερδίσει θώκους και αξιώματα, τα έβρισκε λίγο πολύ έτοιμα από τον Ανδρέα (ο οποίος παρεμπιπτόντως , σιγά μην ασχολιόταν με την εκπαίδευση των παιδιών του σε μελλοντικούς ηγέτες, είχε άλλα πιο σημαντικά πράγματα να κάνει!)
Αποτέλεσμα , 3,5 χρόνια δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ ,μία απόφαση για το άρθρο 16
πήρε αρχικά και στο τέλος τα έκανε σκατά , αλλάζοντας κάθε λίγο θέση ανάλογα με το ποιος, κάθε φορά, τον συμβούλευε, επιλογές κάποιων προσώπων που δεν περπάτησαν, άρα κακή κρίση ....
Είχε συνέχεια πόλεμο από τον Βενιζέλο και τους άλλους, και αντί να τους στείλει ,τον έστειλαν αυτοί στο τέλος.
Και να πεις , άπειρος θα μάθει κ.λ.π. τόσα χρόνια υπουργός ήταν, δεν ήταν τσοπάνης (αν και μεταξύ μας, αν ήταν τσοπάνης ούτε τα κουδούνια από τα πρόβατα δεν θα του έμεναν, ίσως η γκλίτσα και αν!) όφειλε να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά, της διοίκησης .

Όταν δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις μεγαλύτερες αδυναμίες της κυβέρνησης όπως:
Ασφάλεια : η κυβέρνηση μπάζει από παντού ,για να δεις τροχονόμο πρέπει να πας έξω από του Μαξίμου, (μα καλά που εξαφανίζονται κάθε μέρα 50000 χιλ. αστυνομικοί και δεν βλέπω ούτε έναν στον δρόμο ; Έχω και εγώ κάτι απορίες ώρες ώρες) αγγίζει όλο τον κόσμο ,και ο Γιώργος τίποτα.
Υγειά: μια από τα ίδια
Παιδεία: τα ίδια και χειρότερα , και στην τελική από τόσα υπουργεία που πέρασε τι άφησε;

Ο Βενιζέλος από την άλλη, φιλόδοξος πέρα από κάθε ανεκτό όριο, το βράδυ των εκλογών κατάφερε να τον αντιπαθήσουν ακόμη περισσότερο, από τους πασοκτσήδες που μίλησα τις τελευταίες μέρες , μόνο ένας τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του, σκορ 5-1.
Απαραίτητη η φιλοδοξία αλλά πρέπει να πασπαλίζετε με κάποιες ικανότητες και λίγη μετριοφροσύνη αλλιώς βλέπε Αβραμόπουλο, Σαμαρά, κ.λ.π.

Όσο για τα πιο ουσιαστικά ,πέρασε και αυτός από πολλά υπουργεία ,θυμάστε κάτι που να έμεινε;
Α ναι, χάρισε κάτι λεφτά στον ΠΑΟΚ, και έδωσε επιδόματα στους υπαλλήλους των υπουργείων του.
Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι ότι ανέλαβε την αναθεώρηση του Συντάγματος επί Σημίτη το αποτέλεσμα, μια τρύπα στο νερό, και υποτίθεται ότι είναι και συνταγματολόγος, αν την θυμάστε εσείς άλλο τόσο την θυμάμαι και εγώ.

Τρίτος μέχρι στιγμής υποψήφιος (επιτέλους τελειώνω , γιατί πιάστηκε ο κώλος μου στην καρέκλα , 2 ώρες το παιδεύω!) Σκανδαλίδης , συμπαθής αλλά κομματόσκυλο.
Και αυτός πρώην υπουργός χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο , αναμφισβήτητα ικανός στην διαχείριση κομματικών κρίσεων αλλά αυτό μόνο φτάνει;
Ίσως ο καλύτερος μεταξύ των τριών.

Για μένα οι πλέον ικανοί και από τα δύο κόμματα, από τους ποιο προβεβλημένους που ξέρω, είναι για την Ν.Δ. ο Σουφλιάς και για το ΠΑΣΟΚ ο Αλέκος Παπαδόπουλος , μακράν ο καλύτερος πολιτικός εν ζωή, στην Ελλάδα. (ο Γενηματάς ηταν εκτός ανταγωνισμού αλλά το ρομάδοτσιγάρο.....)


Ψιτ γράψτε κανένα σχόλιο, τι διάολο μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω ……

Δεν υπάρχουν σχόλια: